Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Nuorille huippututkijoille lähes 800 miljoonaa euroa EU:n rahoitusta
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

10/09/2012

Euroopan tutkimusneuvosto (ERC) ilmoitti tänään valinneensa 536 uransa alussa olevaa lupaavaa tutkijaa, joille myönnetään ERC:n rahoitusta. Rahoituksen kokonaismäärä on lähes 800 miljoonaa euroa. ERC Starting Grants –apurahat ovat enimmillään 2 miljoonaa euroa hanketta kohti, ja ne antavat lupaavimmille tutkijoille mahdollisuuden kehittää ideoita tieteen eturintamassa. Se mahdollistaa myös sen, että tutkijat voivat koota omia tutkijaryhmiä, joihin voi osallistua yli 3 000 väitellyttä tai väitöskirjaa valmistelevaa opiskelijaa. ERC myöntää nyt rahoitusta enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ja rahoituksella tuetaan 41:tä eri kansallisuutta edustavaa tutkijaa 21:ssä Euroopan maassa. Valitut hankkeet käsittävät monia erilaisia aiheita, joihin kuuluvat niin uusiutuvia energialähteitä koskevan Välimeren laajuisen yhteistyöhankkeen sosiaaliset vaikutukset kuin lasertekniikkaan perustuvat kuulolaitteet ja optinen etäanturiteknologia maa- ja vesirakentamisessa.

  Euroopan komissio

  Lehdistötiedote

  Bryssel 10. syyskuuta 2012 — IP/12/946

  Tässä viimeisimmässä kilpailussa saatiin 4 741 hakemusta, mikä on 16 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Tämä osoittaa, että ERC-apurahat tunnetaan yhä paremmin ja ne ovat yhä suositumpia. Valituista ehdotuksista 44 prosenttia kuului luonnontieteiden ja tekniikan alaan, 37 prosenttia biotieteiden alaan ja 19 prosenttia yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden alaan. Valittujen tutkijoiden keski-ikä on noin 37. Heistä 24 prosenttia on naisia, mikä on enemmän kuin viimevuotinen 21 prosentin osuus. Apurahojen saajat valittiin vertaisarvioinnin perusteella. Siihen osallistui 25 asiantuntijapaneelia, joissa oli mukana nimekkäitä tutkijoita eri puolilta maailmaa. Ainoa valintakriteeri on huippuosaamisen taso.

  ERC:n Starting Grants -apurahat on tarkoitettu tutkijauransa alussa oleville huippuluokan tutkijoille kansallisuudesta riippumatta. Edellytyksenä on kuitenkin, että tutkijat tekevät tutkimustaan Euroopassa tai ovat valmiita muuttamaan Eurooppaan. Kukin apuraha on kokonaisuudessaan enimmillään kaksi miljoonaa euroa, ja se myönnetään enintään viideksi vuodeksi. Iso-Britannia, Saksa ja Ranska vastaanottavat suurimman osuuden valituista hakijoista.

  Lisätietoja:

  http://ec.europa.eu/research/horizon2020/index_en.cfm

  http://erc.europa.eu/

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Luxemburg
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen-tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 11/09/2012  |Sivun alkuun