Sökväg


Om oss
Om representationen

European Space Expo på Narinken i Helsingfors
Tipsa någon om denna sidaTipsa någon om denna sidaPrintPrint

08/08/2012

Helsingfors är värd för en ny ambulerande utställning som visar hur rymdapplikationer direkt påverkar vårt dagliga liv. Rymdtekniken hjälper till exempel till att optimera transport, utveckla jordbruket och fiskerinäringen, skydda naturen eller förbättra säkerheten. Sådana här tillämpningar finns det redan mer än 30 000.

  Foto: Lasse Kristensen

  Utställningen som var en stor succé i Köpenhamn och Toulouse anländer nu till Helsingfors och ordnas på Narinken mellan den 17 och 21 augusti. Besökarna kommer att få se, känna och uppleva en hel del innovativa tekniska produkter och tjänster som är möjliga tack vare rymden. Dessutom föreläser experter om olika teman.

  Under de två kommande åren ordnas utställningen i 20—30 städer. Ännu i år kommer Bryssel, Wien, Larnaka och London att vara värdar för utställningen.

  Investeringar i EU:s flaggskepp Galileo och GMES (Global Monitoring for the Environment and Security) gynnar Europas medborgare i form av olika tjänster och tillämpningar. De öppnar en global marknad och bidrar till sysselsättning och ekonomisk tillväxt. 

  Läs mer om utställningen här.

  Anslagstavla


  Genvägar

  Europeiska kommissionen
  Kommissionärerna
  Europaåret för utvecklingssamarbete
  Skrivtävling
  Latvia
  Resurseffektivitet
  Europe Direct
  Ditt Europa – Rådgivning
  EU Bookshop
  Europaparlament Informationskontoret i Finland
  Senaste uppdatering: 22/08/2012  |Till början