Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Leluturvallisuudesta laulava robotti teki musiikkivideon!
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

22/08/2012

EU:n leluja koskevat turvallisuussäännöt ovat maailman tiukimmat. Jos sääntöjä kuitenkin rikotaan, vaarallisia leluja voi päätyä lastemme käsiin. Komissio käynnisti viime jouluna Euroopan leluturvallisuuskampanjan, jonka avulla halutaan tuoda esille, miten hankkia turvallisia leluja ja miten käyttää niitä turvallisesti. Nyt kampanja on saanut jatkoa uuden videon muodossa!

  Kuva: Jiri Moucka

  Laulava robotti CE-E esiintyy videolla ja neuvoo lapsia leluturvallisuusasioissa.

  Katso video ja lisätietoja leluturvallisuuskampanjasta täältä.

  Vinkkejä leluostoksia varten:

  Älä koskaan osta leluja, joissa ei ole CE-merkintää. CE-merkintä on lelunvalmistajan vakuutus siitä, että lelu vastaa EU:n turvallisuussäännöstöä, joka on maailman tiukimpia.

  Älä osta alle 3-vuotiaalle lapselle lelua, jossa on pieniä irtoavia osia. Tukehtumisriski on suurin alle kolmivuotiailla, koska heillä on tapana työntää kaikkea suuhunsa. Tällä symbolilla merkityt lelut eivät sovellu alle kolmivuotiaille.

  Lue kaikki varoitukset ja ohjeet. Ota huomioon ikä- ja turvallisuussuositukset, ja suhtaudu niihin vakavasti. Varmista, että lelu on lapsen ikään nähden sopiva. Ota aina uutta lelua hankkiessasi huomioon lapsen luonne, tavat ja käyttäytyminen.

  Pidä lapsia silmällä leikin aikana. Varmista, että leluilla leikitään niiden tarkoituksen mukaisesti ja että ne ovat lapsen ikään ja taitoihin sopivia. Lasten valvonta leikin aikana takaa turvallisen hauskanpidon.

  Osta lelu aina luotettavasta liikkeestä tai verkkokaupasta. Ne vastaavat myymistään leluista ja hyväksyvät yleensä palautukset. Tarkasta aina huolellisesti käytettyinä hankitut ja tuttavilta saadut lelut. Jos ne ovat vanhoja, ne eivät ehkä täytä nykyisiä turvamääräyksiä.

  Ilmoita aina turvallisuusongelmasta valmistajalle tai vähittäismyyjälle, jolta lelun ostit.

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 24/08/2012  |Sivun alkuun