Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Maailma kylässä –festivaalilla saatiin enemmän irti EU:sta
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

15/05/2012

Komission edustusto ja Euroopan parlamentin tiedotustoimisto olivat viidettä vuotta Maailma kylässä –festivaalin partnereita. Aurinkoinen sää ja suositut esiintyjät houkuttelivat Kaisaniemen puistoon ja Rautatientorille enemmän ihmisiä kuin koskaan aiemmin, 105 000 kävijää! EU-toimistojen osastolla Mahdollisuuksien tori –teltassa riitti kävijöitä tasaisena virtana. Työntekijät keskustelivat ihmisten kanssa ajankohtaisista asioista ja kestosuosikki, vapaa liikkuvuus, puhutti jälleen.

  Maailma kylässä –festivaalilla saatiin enemmän irti EU:sta

  26.–27.5.2012 jaossa oli paljon erilaista materiaalia yleistiedosta kehityspolitiikkaan. Lasten suosikki oli Matias ja Amadou –kirja, jota voi edelleen tilata tietopalvelusta! Lastenalueen pisteessä oli mahdollista värittää maatalousaiheista värityskirjaa ja vaikka vain loikoilla auringossa.

  EU-toimistoissa pidetään festivaalia tärkeänä tilaisuutena tavata ihmisiä ja keskustella heidän kanssaan. Joka vuosi nostetaan esiin joku tärkeä teema ja tänä vuonna se oli ”Enemmän irti EU:sta!” Lavakeskusteluissa pureuduttiin ruokaturvan ja turvallisen ruuan suhteeseen, pohdittiin mitä jos EU:a ei olisi ja keskusteltiin EU:n varojen käytöstä meppien, edustuston päällikön ja muiden asiantuntijoiden kanssa. Festivaali oli myös yksi yhteisen maatalouspolitiikan 50-vuotisjuhlavuoden päätapahtumista Suomessa.

  15.5.2012

  Mahdollisuuksien tori -teltassa Taiga-lavalla keskustelujen aiheina turvallinen ruoka, mitä jos EU:ta ei olisi ja mihin EU:n varat tulisi käyttää. Keskustelemassa Euroopan parlamentin jäsenet Sirpa Pietikäinen, Liisa Jaakonsaari, Mitro Repo ja Sampo Terho, Euroopan komission Suomen-edustuston päällikkö Eikka Kosonen sekä muita asiantuntijoita.

  EU-osaston löydät Mahdollisuuksien tori –teltasta. Tule keskustelemaan ja hakemaan maksutonta materiaalia!

  Tenava-Timbuktussa tapahtuu! Molempina päivinä klo 12-17 lapsilla on mahdollisuus osallistua väritystyöpajaan ja luoda kasvomaalauksia. Esillä on myös koululaisten kuvataidenäyttelyn voittajatöitä.

  Kansallisteatterin Lavaklubilla (Läntinen teatterikuja 1B) esitetään sunnuntaina 27.5 klo 12.15–13.50 Euroopan parlamentin LUX-elokuvapalkinnosta kilpaillut Athina Rachel Tsangarisin ohjaama elokuva Attenberg (Kreikka, 2010). Kesto: 95 min. Kieli: Kreikka, tekstitys: englanti. Kahvitarjoilu klo 11.45 alkaen. Esitykseen on vapaa pääsy. K-12.

  Rautatientorilla on esittelyssä EU:n Nuoret liikkeellä (Youth on the Move) –hanke yhdessä CIMO:n kanssa.

  Tapahtumat järjestää Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto. Festivaali järjestetään Rautatientorilla ja Kaisaniemen puistossa 26.–27.5.2012 (la 11–20, su 11-18).

  Maailma kylässä -festivaalien pääjärjestäjä on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa. Euroopan komissio ja Euroopan parlamentti ovat mukana tapahtumassa nyt viidettä kertaa.

  Lisätiedot:
  Nina Hotti, Euroopan komission Suomen-edustusto, puh. 050 452 8321
  Pia Siitonen, Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto, puh. 0400 429 149

  Taiga-lavan keskustelut:

  La 26.5.2012 klo 12.15–12.35

  Turvallista ruokaa ja ruokaturvaa EU:n maatalouspolitiikalla?

  Ruuan turvallisuudesta ja ruokaturvasta sekä niiden suhteesta EU:n maatalouspolitiikkaan keskustelemassa Euroopan parlamentin jäsen Mitro Repo (SDP/Sit., S&D), Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton kansainvälisten asiain johtaja ja Euroopan talous- ja sosiaalikomitean jäsen Seppo Kallio sekä Kirkon ulkomaanavun vaikuttamistyön johtaja Aaro Rytkönen. Keskustelun juontaa VTK Matti Niemi.

  La 26.5.2012 klo 17.00-17.20

  Mitä jos Euroopan unionia ei olisi?

  Olisiko Euroopan integraatiokehitys voinut mennä jotenkin toisin? Mikä olisi erilaista jos Euroopan unionia ei olisi? Eri vaihtoehdoista keskustelevat Euroopan parlamentin jäsenet Liisa Jaakonsaari (SDP, S&D) ja Sampo Terho (PS, EFD) sekä eurooppalaisen nuorisojärjestön European Confederation of Youth Clubs:n (ECYC) entinen pääsihteeri Annina Hirvonen. Keskustelun juontaa VTK Matti Niemi.

  Su 27.5.2012 klo 11.00–11.20

  Mihin EU:n varat käytetään?

  EU:ssa neuvotellaan vuosien 2014–2020 rahoituskehyksestä ja samalla keskustellaan mihin EU:n varoja pitäisi käyttää. Oman näkemyksensä rahanjaon tulevaisuudesta esittävät Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen (KOK, EPP) ja Euroopan komission Suomen-edustuston päällikkö Eikka Kosonen. Keskustelun juontaa VTK Matti Niemi.

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Luxemburg
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen-tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 07/06/2012  |Sivun alkuun