Sökväg


Om oss
Om representationen

Vinnarna i tävlingen för unga översättare tar emot sina priser i Bryssel
Tipsa någon om denna sidaTipsa någon om denna sidaPrintPrint

26/03/2012

Vinnarna i tävlingen för unga översättare, Juvenes Translatores, tar emot sina priser i Bryssel i morgon tisdag. Från Finland deltar Janne Suutarinen från Joroisten lukio i Mellersta Savolax som kammade hem det finska priset. Syftet med tävlingen är att uppmuntra eleverna att fördjupa sina kunskaper i främmande språk och att lyfta fram översättaryrket.

  europeiska kommissionen – pressmeddelande

  Bryssel den 26 mars 2012 -  IP/12/312

  Prisutdelningsceremonin äger rum tisdagen den 27 mars i EU-kommissionens Charlemagne-byggnad i Bryssel kl. 12 finsk tid. Man kan följa med ceremonin i direktsändning under adress: http://ec.europa.eu/translatores eller facebook.com/translatores.

  Tävlingsuppgiften var att översätta en text på en sida, skriven på det språk deltagarna själva valt bland de 23 officiella EU-språken. Trots att många hade valt engelska som källspråk var språkkombinationerna i tävlingen sammanlagt 148, vilket var det högsta sedan tävlingen startades. Janne översatte från engelska till finska.

  Syftet med tävlingen är att uppmuntra eleverna att fördjupa sina kunskaper i främmande språk och satsa på att använda sina språkkunskaper i sitt kommande yrke, inte bara som översättare utan också på andra områden där språkkunskaper är ett plus. Tävlingen uppmuntrar även skolorna att lära sig av varandra och att testa olika sätt att lära ut språk, sade Androulla Vassiliou, EU-kommissionär för utbildning, kultur, flerspråkighet och ungdomsfrågor.

  Temat för årets texter var frivilligarbete, som också var temat för Europaåret 2011.

  Läs mer om tävlingen här.

  Juvenes Translatores på facebook:facebook.com/translatores

  Juvenes Translatores på twitter:@translatores

  Anslagstavla


  Genvägar

  Europeiska kommissionen
  Kommissionärerna
  Europaåret för utvecklingssamarbete
  Luxemburg
  Resurseffektivitet
  Europe Direct
  Ditt Europa – Rådgivning
  EU Bookshop
  Europa Parlamentets Informationskontoret i Finland
  Senaste uppdatering: 27/03/2012  |Till början