Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Teemavuoden avaus
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

20/03/2012

Suomessa avattiin keskiviikkona 28.3. virallisesti Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi 2012: Aina on oikea ikä!

  Teemavuoden avaus

  Avajaistilaisuus pidetään Eurooppasalissa, Helsingissä. Tilaisuuden avaa peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson. Euroopan komission Suomen-edustuston päällikkö Eikka Kosonen kertoo eurooppalaisen teemavuoden tavoitteista, ja teemavuoden kansallisesta toteuttamisesta vastaava professori Anneli Leppänen Työterveyslaitoksesta kertoo, miten kansalaiset ja organisaatiot voivat osallistua teemavuoteen 2012.

  Tilaisuudessa järjestetään paneelikeskustelu ikääntyneiden työntekijöiden mahdollisuuksista jatkaa työelämässä. Paneelikeskusteluun osallistuu työvoimahallinnon, yksityisen työnantajasektorin sekä tutkimus- ja kehittämisorganisaatioiden edustajia. Mukana on myös eläkkeelle siirtynyt sairaanhoitaja, joka kertoo mikä sai hänet jatkamaan työskentelyä eläkkeeltä. Tilaisuudessa esitellään kolmen kansallisen toimijan hankkeita, joiden avulla edistetään eri sukupolvien välistä yhteistyötä. Tilaisuudessa saadaan myös nauttia kolmen sukupolven esittämästä runonlausunta-esityksestä.

  Avajaistilaisuuden "Activity Zone" -toimintatorilla eri kansalaisjärjestöt sekä toimijat antavat osallistujille mahdollisuuden tutustua ja saada ideoita, miten aktiivista ikääntymistä ja sukupolvien välistä yhteistyötä voi toteuttaa käytännössä. Osallistuja voi vaikka laittaa tanssiksi tai surffata netissä ja hankkia oman sähköpostiosoitteen.

  Eurooppalaisen teemavuoden aktiivinen ikääntyminen -tavoite tähtää siihen, että ihmiset voivat ikävuosien lisääntyessä elää täyttä elämää niin työssä, kotona kuin oman yhteisönsä jäseninäkin. Sukupolvien välinen solidaarisuus mahdollistaa eri-ikäisten vahvuuksien tunnustamisen ja arvostamisen.

  Teemavuoden tavoitteena on sosiaalisesti kestävä yhteiskunta, joka kohtelee kaikkia yhteiskunnan jäseniä reilusti, vahvistaa sukupolvien välistä yhteenkuuluvuutta ja tasa-arvoa sekä tukee kaikenikäisten terveyttä, toimintakykyä ja aktiivisuutta.

  Yhdessä osaamme enemmän ja jokainen voi oppia toisiltaan. Aina on oikea ikä!

  Lisätietoja ja ilmoittautuminen tapahtumaan: teemavuoden nettisivustolta www.ttl.fi/activeaging

  Lisätietoja: Anneli Leppänen, professori, Työterveyslaitos, puh. 030 474 2524, anneli.leppanen@ttl.fi

  Press release in English pdf - 88 KB [88 KB] English (en)

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 02/04/2012  |Sivun alkuun