Sökväg


Om oss
Om representationen

Bjud in en senior till skolan!
Tipsa någon om denna sidaTipsa någon om denna sidaPrintPrint

10/04/2012

Varje år firar vi den 29 april som den europeiska dagen för solidaritet mellan generationerna. I år kommer fokus att ligga på att sammanföra elever och äldre människor och därmed inleda en dialog om vad det innebär att bli äldre och hur äldre och yngre människor kan samarbeta för ett bättre liv. Veckorna runt den 29 april bjuder vi in alla skolor i hela Europa att öppna dörrarna till sina klassrum för att släppa in de äldre generationerna och utforska hur en dialog mellan generationer kan bidra dels till bättre undervisning och dels till bättre förståelse dem emellan.

  Bjud in en senior till skolan!

  Med projektet vill man göra upp med fördomar mellan generationerna och uppmuntra människor att vara mer tillsammans med andra generationer i området där de bor. Människor i olika åldrar delar med sig av sina kunskaper och färdigheter och lär samtidigt känna varandra. Projektet ökar kunskapen om mångfald och vad aktivt åldrande innebär. Resultaten av arbetet delas i klassrummet med andra europeiska skolor och med samhället i övrigt.

  Det går att ordna alla möjliga evenemang mellan generationerna i skolorna – samtal mellan äldre personer och elever, lekar, konstnärliga aktiviteter som teckning, teater, musik och konsthantverk – ta en titt på våra resurser för fler idéer.

  Ta många foton på det ni gör. För att vara med i tävlingen om bästa projekt från varje land måste ni ladda upp bilder på ert evenemang till generations@school Panoramio-grupp.

  Evenemangen bör hållas runt den 29 april och om ni vill delta i tävlingen går det att ladda upp bilder fram till den 30 juni. Se reglerna för att delta i tävligen.

  Se mer information och anvisningar för deltagande här.

  Anslagstavla


  Genvägar

  Europeiska kommissionen
  Kommissionärerna
  Europaåret för utvecklingssamarbete
  Skrivtävling
  Latvia
  Resurseffektivitet
  Europe Direct
  Ditt Europa – Rådgivning
  EU Bookshop
  Europaparlament Informationskontoret i Finland
  Senaste uppdatering: 13/04/2012  |Till början