Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Kutsu seniori kouluun!
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

10/04/2012

Vuosittain 29. huhtikuuta vietetään sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalaista teemapäivää. Tänä vuonna pyritään herättämään koululaisten ja ikääntyneiden henkilöiden välillä keskustelua siitä, mitä ikääntyminen merkitsee ja miten iäkkäät ja nuoret voisivat yhteistyössä kohentaa elämänlaatua.

  Kutsu seniori kouluun!

  Kaikkia eurooppalaisia kouluja kehotetaan kutsumaan vanhemman ikäpolven jäseniä luokkiinsa.  Tarkoituksena on havaita, miten sukupolvien välinen vuoropuhelu tehostaa opetusta ja yhteisymmärrystä, häivyttää sukupolvien välisiä ennakkoluuloja ja kannustaa ihmisiä viettämään enemmän aikaa paikkakunnalla asuvien eri sukupolvien edustajien kanssa. Tietoja ja taitoja saadaan kätevästi jaettua ja eri sukupolvien edustajat oppivat samalla tuntemaan toisensa. Tapahtuma lisää myös tietoisuutta elämän moninaisuudesta ja siitä, mitä aktiivinen ikääntyminen tarkoittaa. Oman luokan työn tulokset voidaan jakaa muiden eurooppalaisten koulujen kanssa ja ne saadaan myös koko yhteiskunnan käyttöön.

  Kouluissa on 29. huhtikuuta tarkoitus järjestää kaikenlaisia sukupolvien välisiä tapahtumia, esimerkiksi seniorien ja koululaisten keskustelutilaisuuksia, leikkejä, tai taidetapahtumia, jotka voivat olla esimerkiksi piirtämistä, teatteria, musiikkia tai käsitöiden tekoa. Jos haluat osallistua eri maiden parhaat hankkeet palkitsevaan kilpailuumme, lataa kuvia tapahtumasta generations@school Panoramio- ryhmään.

  Katso osallistumisohjeet ja lisätietoja täältä. Tapahtumat on järjestettävä 29.4.2012 tienoilla. Jos haluat osallistua kilpailuun, voit lähettää kuvia 30.6.2012 saakka. Katso generations@school- kilpailun säännöt .

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 13/04/2012  |Sivun alkuun