Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

EU:n nuorten kääntäjien kilpailun voittajat julistettu
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

03/02/2012

Marraskuussa kaikissa EU-maissa järjestetyn Juvenes Translatores ‑kilpailun voittajat julistetaan tänään. Suomen voittaja on Janne Suutarinen Keski-Savossa sijaitsevasta Joroisten lukiosta. Janne ja muut voittajat kutsutaan Brysseliin 27. maaliskuuta saamaan palkintonsa.

  Euroopan komissio - Lehdistötiedote

  Bryssel 3. helmikuuta 2012 – IP/12/98

  Jokaisen EU-maan voittajat valittiin kilpailuun osallistuneiden yli 3 000 opiskelijan joukosta. Kilpailu on tarkoitettu toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille, ja siihen osallistui yli 400 opiskelijaa enemmän kuin viime vuonna – enemmän kuin koskaan ennen sitten vuoden 2007, jolloin kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran.

  Kaikki voittajat ovat hyviä esimerkkejä siitä, että kielitaito voi viedä pitkälle ja avata silmät uusille mahdollisuuksille. Esimerkiksi Janne puhuu sujuvasti englantia, ruotsia ja saksaa, sekä hiukan myös venäjää. Hän on aktiivinen osallistuja internetin englanninkielisillä keskustelupalstoilla. Aikaa riittää kuitenkin lisäksi säännölliseen salitreeniin ja musiikkiin, erityisesti kitaransoittoon. Jannen opinahjo on vähän yli sadan opiskelijan lukio, joka tarjoaa laajan kielivalikoiman. 

  Kaikki kilpailijat käänsivät sivun mittaisen tekstin valitsemastaan EU-kielestä toiselle. EU:ssa on 23 virallista kieltä, joten mahdollisia yhdistelmiä oli 506. Vaikka monet valitsivat lähtökielekseen englannin, käytettyjen kieliyhdistelmien kokonaismäärä oli 148, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin kilpailun historian aikana. Janne käänsi tekstinsä englannista suomeksi.

  ”Kilpailu kannustaa opiskelijoita perehtymään vieraisiin kieliin ja harkitsemaan mahdollisuuksia hyödyntää kielitaitoaan tulevalla urallaan joko kääntäjänä tai jollakin muulla ammattialalla, jolla monikielisyys on tärkeää", totesi koulutuksesta, kulttuurista, monikielisyydestä ja nuorisoasioista vastaava komissaari Androulla Vassiliou. ”Kilpailu kannustaa myös kouluja ottamaan oppia toisistaan ja kokeilemaan erilaisia kieltenopetusmenetelmiä.”

  Tämän vuoden kilpailutekstien aiheena oli vapaaehtoistyö vuonna 2011 vietetyn Euroopan vapaaehtoistoiminnan teemavuoden kunniaksi.

  Lue lisätietoja kilpailusta täältä.

  Juvenes Translatores facebookissa:facebook.com/translatores

  Juvenes Translatores twitterissä:@translatores

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Luxemburg
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen-tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 03/02/2012  |Sivun alkuun