Sökväg


Om oss
Om representationen

Lekande lätt att lära sig om EU
Tipsa någon om denna sidaTipsa någon om denna sidaPrintPrint

01/02/2012

Barnhörnan är en ny webbplats för barn och unga med spel och frågesporter som ger EU-information.

  Lekande lätt att lära sig om EU

  Vi hör mycket om EU i medierna nuförtiden. Att EU påverkar vår vardag märker nog alla, men det är inte alltid så lätt att förstå varför och hur besluten fattas. Att veta och förstå vad EU gör är inte bara något för vuxna – även barn och unga bör lära sig om EU för att förstå hur det fungerar.

  Kommissionen har därför startat Barnhörnan, en webbplats om EU som riktar sig till barn. Här kan barn i hela världen hitta spel, frågesporter och information om EU, EU-länderna och barns rättigheter. Det är första gången som EU samlar material för barn som är speciellt anpassat till dem ‑ på en enda webbplats.

  Barnhörnan består av tre delar. Spel och frågesporter om EU är roliga och informativa spel (för 6‑16 åringar) som producerats av både kommissionen och andra EU-institutioner. EU – vad är det egentligen? Klicka på kartan och hitta fakta om EU och EU-länderna. Ta reda på dina rättigheter ‑ spel, filmer och information om barns rättigheter. Det finns en avdelning för yngre barn och en för tonåringar.

  Självklart kan barnen välja sitt eget språk – eller något av de andra 22 EU-språken.

  Barnhörnan är också kopplad till Lärarrummet, en webbplats med undervisningsmaterial om EU. Där finns material för grundskolans alla stadier som experter från flera olika EU-länder har hjälpt till att ta fram.

  Anslagstavla


  Genvägar

  Europeiska kommissionen
  Kommissionärerna
  Europaåret för utvecklingssamarbete
  Skrivtävling
  Latvia
  Resurseffektivitet
  Europe Direct
  Ditt Europa – Rådgivning
  EU Bookshop
  Europaparlament Informationskontoret i Finland
  Senaste uppdatering: 16/02/2012  |Till början