Sökväg


Om oss
Om representationen

Inget stoppar en ex-rökare!
Tipsa någon om denna sidaTipsa någon om denna sidaPrintPrint

12/01/2012

Så här vid början av det nya året erbjuder kommissionen hjälp för dem som vill sluta röka med kampanjen “Ex rökare är ostoppbara!”. Ett nytt år innebär en nystart och EU-kommissionen vill hjälpa rökare i hela EU att sluta röka, bli ostoppbara och kunna njuta av ett bättre liv. En ny undersökning visar att nästan 80 % inte lyckas hålla sina nyårslöften, många tappar motivationen för att de fokuserar på det negativa istället för det positiva med att uppnå sina mål.

  Inget stoppar en ex-rökare!

  Kampanjen Ex-rökare är ostoppbara inspirerar och motiverar rökare att sluta röka. Den sporrar rökare att se fördelarna med ett rökfritt liv såsom bättre hälsa, pengar över till annat och såklart bättre livskvalitet. På mindre än ett halvår har mer än 150 000 rökare inom hela EU registrerat sig på kommissionens digitala hälsoverktyg iCoach, som lanserades i juni 2011. iCoach är ett steg för steg, personanpassat stödverktyg som redan har hjälpt tusentals rökare inom EU att sluta röka. EU-kommissionen siktar på att hjälpa ytterligare flera tusen att hålla sina nyårslöften, så att också de kan bli ostoppbara ex-rökare under 2012.

  iCoach erbjuder personanpassade tips och råd till rökare så att de kan ändra sitt beteende och regelbundna mail som ger stöd vid varje steg på resan mot ett rökfritt liv. Här finns också ett forum som ger rökare chansen att stötta varandra och berätta sina egna inspirerande historier. Diagram visar användarens framsteg mot det slutgiltiga målet, att bli ostoppbar ex-rökare.

  Se mer information på kommissionens webbplats för folkhälsa.

  Anslagstavla


  Genvägar

  Europeiska kommissionen
  Dina rättigheter, din framtid
  Europaåret för medborgarna
  Greklands EU-ordförandeskap
  Resurseffektivitet
  Kroatien
  EU och du
  Den finansiella och ekonomiska krisen
  Europe Direct
  Ditt Europa – Rådgivning
  Climate Action
  EU Bookshop
  Europaparlament Informationskontoret i Finland
  Senaste uppdatering: 27/01/2012  |Till början