Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Miten poistetaan esteet turvallisilta ja innovatiivisilta kortti-, internet- ja mobiilimaksuilta?
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta

11/01/2012

Bussilipun voi ladata älypuhelimeen, pikkuvipin voi maksaa kaverille kännykällä, ruokatavarat voi ostaa verkosta, pankkikortilla voi maksaa ulkomailla – eurooppalaisten tavat tehdä ostoksia ja hoitaa maksuja ovat radikaalisti muuttumassa. Turvallinen ja avoin yhtenäinen maksuympäristö koko EU:ssa voisi luoda nykyistä tehokkaampia, uudenaikaisempia ja turvallisempia maksutapoja ja tuoda hyötyjä kuluttajille, kauppiaille ja maksupalveluntarjoajille. Komissio pyytää tänään antamallaan vihreällä kirjalla näkemyksiä markkinoiden yhdentymistä haittaavista esteistä sekä tavoista poistaa nämä esteet.

  IP/12/11

  Mahdollisuus maksaa sähköisesti on erittäin tärkeä asia kuluttajille, oli kyse sitten perinteisessä kaupassa asioinnista tai verkko-ostoksista. EU:ssa on käytössä yli 700 miljoonaa maksukorttia, sähköinen kaupankäynti tarjoaa valtavia mahdollisuuksia ja älypuhelimet yleistyvät kovaa vauhtia. Vihreässä kirjassa analysoidaan esteitä, jotka haittaavat lupaavien maksuteknologioiden markkinoiden yhdentymistä Euroopassa.

  Vihreässä kirjassa arvioidaan kortti-, internet- ja mobiilimaksujen nykytilannetta Euroopassa, yksilöidään puutteita verrattaessa nykytilannetta visioon täysin yhdennetyistä maksumarkkinoista sekä tarkastellaan esteitä, joista puutteet johtuvat. Vihreän kirjan tavoitteena on käynnistää sidosryhmien kanssa laaja kuulemisprosessi, jolla voidaan tukea tai täydentää komission analyysia ja auttaa löytämään oikea tapa lisätä markkinoiden yhdentymistä.

  Keskeiset kysymykset liittyvät mm. nykyisten ja uusien palveluntarjoajien mahdollisuuksiin tulla markkinoille. Muita aiheita ovat maksujen turvallisuus ja tietosuoja, maksupalvelujen läpinäkyvä ja tehokas hinnoittelu, tekninen standardointi sekä yhteentoimivuus palveluntarjoajien välillä.

  Lisäksi kaikkiin edellä mainittuihin seikkoihin liittyy kysymys kehityksen ohjaamisesta. Toisin sanoen on löydettävä ratkaisu siihen, miten esteet voidaan parhaiten poistaa niin, että hyödyt toteutuvat kohtuullisen ajan kuluessa.

  Näkemyksiä vihreästä kirjasta pyydetään 11. huhtikuuta 2012 mennessä. Komissio analysoi saadut vastaukset perusteellisesti ja ilmoittaa jatkotoimista ennen kesää 2012.

  Ks. myös MEMO/12/6.

  Lisätietoa

  http://ec.europa.eu/internal_market/payments/index_en.htm

  Yhteyshenkilöt:

       Chantal Hughes (+32-2) 296 44 50

       Carmel Dunne (+32-2) 299 88 94

       Marisa Gonzalez Iglesias (+32-2) 295 19 25

       Maria Madrid Pina (+32-2) 295 45 30

  Ilmoitustaulu


  Oikotie

  Euroopan komissio
  Komissaarit
  Kehitysyhteistyön teemavuosi
  Kirjoituskilpailu
  Latvia
  Resurssitehokkuus
  Europe Direct
  Sinun Eurooppasi -neuvonta
  EU Bookshop
  Euroopan parlamentti Suomen tiedotustoimisto
  Viimeisin päivitys: 13/01/2012  |Sivun alkuun