Sökväg


Om oss
Om representationen

Kommissionen uppdaterar EU:s svarta lista över flygbolag
Tipsa någon om denna sidaTipsa någon om denna sidaPrintPrint

21/11/2011

EU-kommissionen antog sin artonde uppdatering av listan över flygbolag som inte får flyga på EU. Ett nära och intensivt samarbete med luftfartsmyndigheterna i två länder (Albanien och Ryssland) har fått båda dessa länder att anta stränga åtgärder för att kontrollera och begränsa de säkerhetsrisker som identifierats med deras flygbolags trafik till EU. Därför behövde kommissionen inte vidta åtgärder mot flygbolag med tillstånd utfärdade i Albanien eller Ryssland. Tack vare ytterligare förbättringar av säkerhetsprestandan hos TAAG Angolan Airlines får detta flygbolag nu flyga på EU med ytterligare två flygplan. Kommissionen var tvungen att införa flygförbud för en del av Jordan Aviations flotta, till följd av talrika och upprepade säkerhetsbrister och att förbjuda all verksamhet för flygbolaget Rollins Air, med honduranskt tillstånd.

  Europeiska kommissionen - Pressmeddelande

  Bryssel den 21 november 2011. IP/11/1375.

  Kommissionen antog i dag efter ett enhälligt yttrande från flygsäkerhetskommittén sin artonde uppdatering av förteckningen över flygbolag med driftförbud i EU. Den nya listan ersätter den föregående från april 2011 och kan hittas på kommissionenswebbplats.

  Flygsäkerhetskommittén sammanträdde mellan den 8 och den 10 november och granskade också olika europeiska flygbolag. Kommissionen uppmanar myndigheterna i flera EU-länder att öka sin kontroll av dessa flygbolag för att se till att alla flygbolag som är etablerade i Europa tillämpar de högsta säkerhetsnormerna.

  Den uppdaterade EU-listan omfattar alla flygbolag med intyg från 21 länder, omfattande 273 kända flygbolag vars verksamhet är helt förbjuden i EU: Afghanistan, Angola, Benin, Republiken Kongo, Demokratiska republiken Kongo, Djibouti, Ekvatorialguinea, Gabon (med undantag för tre flygbolag som bedriver verksamhet på vissa villkor och med vissa begränsningar), Indonesien (med undantag för sex bolag), Kazakstan (med undantag för ett flygbolag som bedriver verksamhet på vissa villkor och med vissa begränsningar), Kirgisien, Liberia, Mauretanien, Moçambique, Filippinerna, Sierra Leone, Sao Tome och Principe, Sudan, Swaziland och Zambia.

  Förteckningen fortsätter med fyra enskilda flygbolag: Blue Wing Airlines från Surinam, Meridian Airways från Ghana, Rollins Air från Honduras och Silverback Cargo Freighters från Ruanda.

  Dessutom omfattar listan 11 flygbolag som får trafikera EU med stränga begränsningar och på vissa villkor: Air Astana från Kazakstan, Air Koryo från Demokratiska folkrepubliken Korea, Airlift International från Ghana, Air Service Comores, Afrijet, Gabon Airlines och SN2AG från Gabon, Iran Air, TAAG Angolan Airlines, Air Madagascar med tillstånd utfärdat i Madagaskar och Jordan Aviation med tillstånd utfärdat i Jordanien.

  Anslagstavla


  Genvägar

  Europeiska kommissionen
  Kommissionärerna
  Europaåret för utvecklingssamarbete
  Skrivtävling
  Latvia
  Resurseffektivitet
  Europe Direct
  Ditt Europa – Rådgivning
  EU Bookshop
  Europaparlament Informationskontoret i Finland
  Senaste uppdatering: 22/12/2011  |Till början