Sökväg


Om oss
Om representationen

Finne vann tävlingen "Tell us your story" om inre marknaden
Tipsa någon om denna sidaTipsa någon om denna sidaPrintPrint

14/09/2011

I maj utlyste EU-kommissionen tävlingen "Tell us your story" där medborgare och företag berättar om sina erfarenheter på den inre marknaden. Nu har vinnarna tillkännagivits.

  Finne vann tävlingen "Tell us your story" om inre marknaden

  Bland mer än 150 tävlingsbidrag valdes fem berättelser som bäst beskriver de problem konsumenter och företag möter på den inre marknaden. En av de fem vinnarna är Kimmo Linkama från Finland. Han var tvungen att avstå från elektronisk fakturering för sina finska kunder och återgå till pappersfakturor när hans företag flyttade från Finland till Estland. Hans historia hör du här.

  Kimmo och de övriga vinnarna är inbjudna till Kraków den 2-4 oktober till ett forum om inre marknaden. Avsikten är att föra samman medborgare, företag, konsumentorganisationer och företrädare för EU-ländernas administrationer för att diskutera tillämpningen och övervakningen av tillämpningen av inremarknadslagstiftningen.

  Alla intresserade är välkomna att delta i forumet. Sista anmälningsdag är den 25 september. Ett begränsat antal medborgare, företrädare för organisationer och små och medelstora företag kan få rese- och övernattningskostnaderna ersatta.

  Mer information och anmälning här.

  Med den inre marknadsakt som EU-kommissionen antog på våren ska arbete på tolv områden inledas, för en ny satsning på inre marknaden år 2012. Dessa tolv hävstänger för tillväxt, konkurrenskraft och sociala framsteg handlar om allt från de arbetandes rörlighet, finansieringen av små och medelstora företag, till konsumentskydd, över IT, skatter och de transeuropeiska näten. De syftar till att förenkla livet för alla aktörer på den inre marknaden: företag, medborgare, konsumenter och arbetande.

  Anslagstavla


  Genvägar

  Europeiska kommissionen
  Kommissionärerna
  Europaåret för utvecklingssamarbete
  Skrivtävling
  Latvia
  Resurseffektivitet
  Europe Direct
  Ditt Europa – Rådgivning
  EU Bookshop
  Europaparlament Informationskontoret i Finland
  Senaste uppdatering: 22/12/2011  |Till början