Sökväg


Om oss
Om representationen

EU:s nya rekryteringsmetoder riktar sig till toppbegåvningarna bland Europas studenter och akademiker
Tipsa någon om denna sidaTipsa någon om denna sidaPrintPrint

16/03/2011

Den andra årliga rekryteringsomgången för handläggare vid EU inleds onsdagen den 16 mars. Målet är att locka toppbegåvningar inom hela Europa att söka arbete på områden som t.ex. juridik, ekonomi och politikutveckling. För att locka de allra bästa till EU-institutionerna kommer Epso, Europeiska rekryteringsbyrån, att för första gången godkänna ansökningar från dem som är inne på sitt sista studieår, så att EU kan konkurrera med topprekryterare från den offentliga och privata sektorn.

  IP/11/286

  Bryssel den 14 mars 2011

   

  En annan nyhet i årets urvalsförfarande är att en central del av bedömningen nu är tillgänglig på alla de 23 officiella EU-språken. De sökande kan för första gången göra testerna i läsförståelse, tolkning av sifferuppgifter och logiskt tänkande på sitt huvudspråk, vilket visar EU-institutionernas engagemang för flerspråkighet. Denna förändring är särskilt viktig med tanke på att alla viktiga rekryteringsomgångar är öppna för medborgare i alla de 27 EU-länderna.

  En annan nyhet 2011 är uppdelningen mellan nyutexaminerade sökande och sökande med arbetslivserfarenhet. Sökande med minst sex års arbetslivserfarenhet kan nu söka jobb på en högre nivå.

  Dessa ändringar innebär ytterligare förbättringar av de radikala ändringar som Epso med framgång genomförde 2010. Då infördes årligen återkommande urvalsförfaranden som gör det lättare för intresserade sökande att planera. Urvalsförfarandena är också mer inriktade på kompetenser och färdigheter.

  De sista viktiga förbättringarna var att göra ansökningsförfarandet snabbare och effektivare. Nu kan omfattande urvalsförfaranden genomföras på bara 10 månader jämfört med två år enligt det gamla systemet, och för mindre omfattande urvalsförfaranden har tiden kortats ner till bara sex månader.

  Huvudsyftet med urvalsförfarandet 2011 är att välja ut cirka 300 godkända sökande som kan anställas vid EU och arbeta i de över 500 miljoner EU-invånarnas intresse.

  Intresserade sökande kan läsa mer och göra en webbanmälan på www.eu-careers.eu. Sista registreringsdag är den 14 april 2011 kl. 12 (belgisk tid).

  Anslagstavla


  Genvägar

  Europeiska kommissionen
  Kommissionärerna
  Europaåret för utvecklingssamarbete
  Skrivtävling
  Latvia
  Resurseffektivitet
  Europe Direct
  Ditt Europa – Rådgivning
  EU Bookshop
  Europaparlament Informationskontoret i Finland
  Senaste uppdatering: 22/12/2011  |Till början