Edustusto Suomessa

Uutiset

Pages

Eurooppa-neuvosto
22/06/2017

EU-johtajien kokouksen asialistalla oli useita päivänpolttavia kysymyksiä, kuten muuttoliike, turvallisuus, puolustus ja talous.

Luokka:
Maahanmuutto, Työllisyys, kasvu ja investoinnit
Matkapuhelimen käyttö muissa EU-maissa halpenee
15/06/2017

Puhelut, tekstiviestit ja datakäyttö halpenevat EU-alueella merkittävästi tänään 15. kesäkuuta.

28/06/2017

Tänään julkaistussa komission pohdinta-asiakirjassa tarkastellaan vaihtoehtoja järjestää EU:n rahoitus niin, että se voisi vastata sille asetettuihin yhä suurempiin odotuksiin Iso-Britannian eron jälkeen.

Luokka:
EU:n painopisteet, Talous, rahoitus ja verot / Kilpailu
26/06/2017

Veronkierron, rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuminen on Junckerin komission prioriteetteja.

Luokka:
Oikeusasiat ja kansalaisoikeudet
21/06/2017

Syyrian kriisin johdosta perustettu Euroopan unionin alueellinen erityisrahasto on hyväksynyt tänään uusia hankkeita, joiden kokonaisarvo on 275 miljoonaa euroa. Näillä hankkeilla tuetaan pakolaisia ja heitä vastaanottavia ylikuormitettuja yhteisöjä Turkissa, Libanonissa, Jordaniassa, Irakissa, Länsi-Balkanilla ja Armeniassa.

Luokka:
Maahanmuutto
21/06/2017

Euroopan komissio on esittänyt, että Suomelle myönnetään 3,5 miljoonaa euroa tukea Euroopan globalisaatiorahastosta. Tavoitteena on auttaa tuhatta entistä Microsoft Mobile Oy:n työntekijää löytämään uusi työpaikka.

Luokka:
Työllisyys, kasvu ja investoinnit
20/06/2017

Eilen uutisoitiin EU:n kieltävän tehokkaat pölynimurit. Näin ei suinkaan ole. Imurin ottoteho on eri asia kuin sen imuteho. Ottoteho kertoo kuinka paljon imuri kuluttaa sähköä, mutta ei mitään sen imutehosta.

20/06/2017

Euroopan komissio on tänään julkaissut YK:n maailmanlaajuisen pakolaispäivän kunniaksi uuden verkkosovelluksen, jolla maahanmuuttajat voivat ilmoittaa koulutuksensa, osaamistaustanta ja työkokemuksensa vakiomuotoisesti.

Luokka:
Maahanmuutto
20/06/2017

Suomi sijoittuu kolmossijalle vuoden 2016 tietoihin perustuvassa tuoreimmassa Euroopan innovaatioiden tulostaulussa. Ykkössijaa pitää edelleen Ruotsi ja kakkoseksi sijoittuu Tanska. Kärkikolmikko on sama kuin edellisessäkin vertailussa.

Luokka:
Tiede ja tekniikka
Euroopan komission varapuheenjohtajat Jyrki Katainen ja Valdis Dombrovskis
15/06/2017

Kasvuyritykset ja innovaattorit ovat EU:ssa kansainvälisessä vertailussa paljon riippuvaisempia pankkirahoituksesta kuin yritykset monilla muilla kilpailevilla alueilla. EU:ssa on kuitenkin paljon sijoitettavissa olevaa varallisuutta, joka voitaisiin saada tuottavaan käyttöön suuntaamalla sitä pääomarahoituksena yritysten investointeihin. Tähän tähtää ns. pääomamarkkinaunioni. Lue komission varapuheenjohtajien Katainen ja Dombrovskis kirjoitus aiheesta Keskisuomalaisessa.

Luokka:
Työllisyys, kasvu ja investoinnit

Pages