Navigointipolku


Keitä olemme
Edustuston esittely

Tapahtumat ja keskustelutilaisuudet
Lähetä tämä sivuLähetä tämä sivuTulostaTulosta
Tapahtumat ja keskustelutilaisuudet

3.–25.9. Myyttinen toivomuslähde – Euroopan mytologiat -näyttely

Tuulikki Veijolan, Pirjo Hirvosen ja Tuula Toukkarin näyttelyn teema on Euroopan mytologia, jota kukin taitelija on tulkinnut itselleen läheisin aihein ja keinoin.

Pirjo Hirvosen herkkä grafiikka esittelee Suomen kansallisia mytologioita luonnon, veden ja maan hahmoineen. Jatulinpuutarhan vehreydessä mieli lepää. Tuula Toukkarin teokset tuovat Lapin shamanismin katsojan luo vahvoin värein ja voimallisin eläinhahmoin. Tuulikki Veijola maalaa mytologisia figuureja: viikinkijumala Odin ja antiikin naisjumalattaret kertovat eurooppalaisen taustamme rikkaudesta.

Teokset ovat esillä 3.–25.9. Näyttely on auki arkisin klo 11.00–16.00. Aukioloajat voivat poiketa salissa järjestettävien tapahtumien johdosta.

 

7.–13.9. Euroopan urheiluviikko

Euroopan urheiluviikko (European week of Sport) järjestetään ensimmäistä kertaa 7.–13. syyskuuta 2015. Teemaviikko on Euroopan komission uusi aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Sen avulla pyritään kannustamaan kansalaisia liikkumaan aktiivisesti sekä lisäämään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista.

Urheiluviikon lähettiläinä toimivat muiden muassa keihäänheittäjä Tapio Korjus Suomesta sekä jalkapalloilija Steven Gerrard ja juoksija Paula Radcliffe Iso-Britanniasta.

Urheiluviikon Suomen kansallinen päätapahtuma on 8.9. Sonera stadionilla järjestettävä School Action Day. Lisätietoja tapahtuman sivuilta.

 

19.9. Ilmainen EU-verkkokurssi paikallispolitiikan näkökulmasta

Lokakuun 19. päivä alkaa Euroopan alueiden komitean ilmainen avoin verkkokurssi EU:n aluepolitiikasta ("Regions, EU institutions and policy-making"). Kurssi toteutetaan internetissä englanninkielisenä ns. MOOC-massakurssina. Kurssi on suunniteltu paikallis- ja alueviranomaisten tarpeisiin, mutta se on avoin kaikille EU:sta ja sen alue- ja kaupunkipolitiikasta kiinnostuneille.

Kurssi koostuu kahdeksasta viikottaisesta teemaosiosta, joissa 50 poliitikkoa, asiantuntijaa ja tutkijaa luennoi paikallis- ja aluepoliikan kannalta tärkeistä kysymyksistä, kuten EU:n koheesiopolitiikasta, järkevästä erikoistumisesta, muuttoliikepolitiikasta ja EU:n tukiohjelmien hyödyntämisestä.  Kurssimateriaalina käytetään videoita, tietoiskuja ja alueiden komiteasta suorana toistettavia keskusteluja. Lisäksi kurssilaisilla on käytössään oma keskustelufoorumi. Kurssista vähintään 80 prosenttia suorittaneet saavat osallistumistodistuksen.

Lisätietoa alueiden komitean sivuilta, Twitteristä (@EU_MOOC) tai sähköpostitse (welcome@cor.europa.eu)

Katso myös kurssin esittelyvideo.

 

23.–25.9. Luxemburgilaisen elokuvan illat Eurooppasalissa

Luxemburg on EU:n puheenjohtajamaa vuoden 2015 loppupuoliskolla. Puheenjohtajuuskauden kunniaksi Luxemburgin suurlähetystö esittää Eurooppasalissa sarjan elokuvia Luxemburgista. Ohjelmistossa on tuoreita elokuvia viime vuosilta ja mukana on myös lyhytelokuvia. Luvassa on kaikkiaan kolme iltaa luxemburgilaista elokuvaa – keskiviikosta perjantaihin, alkaen aina klo 17 Eurooppasalissa (Malminkatu 16). Kaikki näytökset ovat maksuttomia. Tervetuloa!

Ohjelma ja tarkemmat kuvaukset elokuvista Eurooppasalin sivuilta: http://ec.europa.eu/finland/service/tapahtumat_fi.htm

 

25.9. Kielten päivä Turussa

Turussa kauppakeskus Hansassa vietetään tänä vuonna Euroopan kielten päivää (26.9.) jo perjantaina 25.9. Klo 11–18 on tarjolla monenlaista vipinää ja höpinää monikielisyyden ja kielten opiskelun tiimoilta. Lähde paikan päälle ihmettelemään tai osallistu somessa tunnisteella #kielipäivä2015. Turun ohjelmasta lisää Facebookissa.

Kielten päivää fiilistellään etkohenkisesti myös ainakin Jyväskylässä tiistaina 22.9.

 

26.11. Juvenes Translatores –käännöskilpailu

Euroopan komissio järjestää vuosittain Juvenes Translatores -käännöskilpailun 17-vuotiaille nuorille. Tänä vuonna kilpailupäivä on 26.11.2015. Osallistujien tulee olla vuonna 1998 syntyneitä. Koulujen, jotka haluavat osallistua kilpailuun, on rekisteröidyttävä 1.9.–20.10.2015. Tänä vuonna käännettävien tekstien aiheet liittyvät Euroopan kehitysyhteistyön teemavuoteen.

Lisätietoja ja kilpailun säännöt löytyvät täältä. Tutustu kilpailuun myös Facebookissa.

Eurooppasalin tapahtumia

Tulevat EU-tapahtumat konferensseista ministerikokouksiin

Lisää tapahtumia edustuston viikkotiedotteesta

Ilmoitustaulu


Oikotie

Euroopan komissio
Komissaarit
Kehitysyhteistyön teemavuosi
Luxemburg
Resurssitehokkuus
Europe Direct
Sinun Eurooppasi -neuvonta
EU Bookshop
Euroopan parlamentti Suomen-tiedotustoimisto
Viimeisin päivitys: 03/09/2015  |Sivun alkuun