Cale de navigare

Dezbatere privind viitorul Europei

Reprezentanţi ai Comisiei Europene vor veni în regiunea dumneavoastră pentru a afla ce credeţi despre dreprurile cetăţenilor UE şi viitorul Uniunii.

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a lansat o amplă dezbatere pe marginea propunerilor sale referitoarea la consolidarea Uniunii Economice şi Monetare şi la crearea unei uniuni politice.

Potrivit declaraţiilor sale, această dezbatere trebuie să aibă loc în societăţile noastre şi în rândul cetăţenilor noştri. În următoarele 15 luni, Comisia va lansa o serie de dialoguri cu cetăţenii, în fiecare ţară din UE. Primul va avea loc în data de 27 septembrie, la Cádiz (Spania) - la eveniment vor participa comisarul european pentru drepturi fundamentale, Viviane Reding şi alţi comisari.

Veţi avea ocazia unică de a vorbi direct cu oficialii europeni despre drepturile dumneavoastră, despre Europa în care doriţi să trăiţi şi despre ce aşteptaţi de la UE.

„Dialogurile cu cetăţenii” se adresează tuturor şi vor fi transmise în direct pe internet. Printre participanţi se vor număra politicieni aleşi la nivel local, regional şi naţional.

Dialogurile se înscriu în agenda manifestărilor organizate cu ocazia Anului european al cetăţenilor (2013), dedicat drepturilor cetăţenilor europeni.

Opiniile dumneavoastră vor fi integrate în viitoarele propuneri ale Comisiei referitoare la consolidarea drepturilor dumneavoastră şi la garantarea respectării lor.

Comisia Europeană vă invită la dialog. Nu pierdeţi ocazia de a vă exprima opinia.

Ce se înţelege prin cetăţenie europeană?

Înseamnă că suntem nu numai cetăţeni ai ţării în care ne-am născut, ci şi ai Uniunii Europene. Pe lângă drepturile care ne revin în ţara noastră, dispunem şi de drepturi garantate de tratatele UE şi de Carta Drepturilor Fundamentale a UE.

Un exemplu grăitor în acest sens este faptul că cetăţenia UE vă oferă dreptul de a locui, de a munci, de a călători şi de a face cumpărături în toate cele 27 de state membre.

Mai multe despre drepturile cetăţenilor UE

2013 – Anul european al cetăţenilor

O viaţă mai uşoară pentru cetăţeni

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: