Sti

Debat om Europas fremtid

Politikere fra Europa-Kommissionen kommer til en by i nærheden af dig for at høre, hvad du mener om dine rettigheder og om fremtiden for EU.

Formand for Europa-Kommissionen José Manuel Barroso har indkaldt til en stor debat om sit forslag om at forstærke den økonomiske og monetære union og om oprettelsen af en egentlig politisk union.

"Debatten skal finde sted i vores samfund og blandt europæerne", udtalte han. Kommissionen følger op på initiativet ved at lancere en række borgerdialoger i hvert EU-land over de kommende 15 måneder – første debat afholdes den 27. september i Cádiz i Spanien med deltagelse af blandt andre EU's kommissær for grundlæggende rettigheder, Viviane Reding.

Nu har du chancen for at tale direkte med EU's politikere om dine rettigheder, det EU, du ønsker at leve i, og dine forventninger til EU's fremtid.

"Borgerdialogerne" er åbne for alle og vil blive sendt live på internettet. Blandt deltagerne er blandt andet lokalt, regionalt og nationalt valgte politikere.

Dialogerne er også led i det europæiske år for medborgerskab 2013: et helt år med fokus på dine rettigheder som EU-borger.

Dine holdninger vil indgå i Kommissionens kommende forslag om styrkelse af dine rettigheder og om et EU, hvor disse rettigheder respekteres fuldt ud.

Kommissionen vil tale med dig. Sørg for at komme til orde.

Hvad er EU-borgerskab?

Vi er alle borgere ikke blot i vores hjemland, men også i EU. Ud over de rettigheder, vi har derhjemme, er vi også sikret rettigheder gennem EU's traktater og chartret om grundlæggende rettigheder.

Et godt eksempel: Som EU-borger har du ret til at bo, arbejde, rejse og handle overalt i de 27 medlemslande.

Mere om dine rettigheder som EU-borger

2013 – Det europæiske år for medborgerskab

Livet skal gøres lettere for borgerne

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Hjælp os med at blive bedre

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?