Navigacijska pot

AA+A++NatisniZemljevid straniRSSRSS

Novice v zvezi s strategijo Evropa 2020


Evropa 2020 – Novice v zvezi s strategijo Evropa 2020

Spletišče o strategiji Evropa 2020 redno posodabljamo. Če želite prejemati najnovejše informacije, ki jih dodajamo na spletišče Evropa 2020, se lahko naročite na vir RSS:

 

Kaj so viri RSS?

RSS (kratica za angleški izraz „Really Simple Syndication“) je tehnologija, ki se uporablja za samodejno obveščanje o spletnih novostih. Vir RSS je spletna datoteka, s katero lahko program za branje virov ugotovi, ali so bile na določeno spletišče dodane nove vsebine. Novosti lahko spremljate enostavno in hitro, saj se vir RSS samodejno posodablja. Nove vsebine so prikazane v obliki seznama s kratkim opisom in povezavo na celotno vsebino. Viri RSS drugim izdajateljem spletnih vsebin tudi omogočajo ponovno objavo vsebin, saj se samodejno pošiljajo v objavo različnim medijem.

Prijava na vir RSS spletišča Evropa 2020

Na vir RSS se lahko naročite na različne načine:

  • s spletnim brskalnikom: številni spletni brskalniki omogočajo prijavo na vire RSS. Za prijavo kliknite povezavo na vir;
  • z odjemalcem novic: kopirajte in prilepite naslov URL vira RSS v odjemalec novic, ki ga uporabljate. Če na računalniku nimate nameščenega odjemalca novic, lahko z vpisom „odjemalec RSS novic“ (oz. angleško „RSS news reader“) v spletni iskalnik poiščete enega od številnih brezplačnih programov. Med zadetki iskanja boste zagotovo našli program, ki bo ustrezal vašim zahtevam.