AA+A++Versiune pentru tipărireHarta site-uluiRSSRSS

Atingerea obiectivelor: semestrul european

Uniunea Europeană a creat un ciclu anual de coordonare a politicilor economice, denumit semestrul european. În fiecare an, Comisia analizează în detaliu planurile statelor membre în materie de reforme bugetare, macroeconomice și structurale și formulează recomandări specifice fiecărei țări pentru următoarele 12-18 luni. Aceste recomandări contribuie și la îndeplinirea obiectivelor pe termen lung ale strategiei UE privind creșterea economică și crearea de locuri de muncă, Europa 2020, care este implementată și monitorizată în contextul semestrului european.

În octombrie 2015 pdf - 410 KB [410 KB] , Comisia a decis să raționalizeze și mai mult semestrul european. Printre măsurile luate în acest sens se numără, în special, o mai bună integrare a zonei euro și a dimensiunilor naționale, un accent mai pronunțat pe performanțele înregistrate în domeniul social și al ocupării forței de muncă, promovarea convergenței prin stabilirea de criterii și prin urmărirea celor mai bune practici, precum și sprijinirea reformelor cu ajutorul fondurilor structurale și de investiții europene și al asistenței tehnice.


      
     jpeg - 1010 KB [1010 KB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) Gaeilge (ga) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)

 

Începutul paginii