AA+A++Nyomtatható változatHonlaptérképRSSRSS

A megvalósítás útja: az európai szemeszter

Az Európai Unió létrehozta a gazdaságpolitikai koordináció évente ismétlődő ciklusát, az ún. európai szemesztert. Az Európai Bizottság minden évben részletesen elemzi az uniós tagállamok költségvetési, makrogazdasági és strukturális reformokról szóló terveit, és a következő 12–18 hónapra országspecifikus ajánlásokat fogalmaz meg a számukra. Ezek az ajánlások az Európa 2020 stratégiában rögzített célkitűzések megvalósítását is elősegítik. Ennek a foglalkoztatást és növekedést célzó, hosszú távra szóló uniós stratégiának a megvalósítására és nyomon követésére az európai szemeszter keretében kerül sor.

2015 októberében pdf - 410 KB [410 KB] a Bizottság úgy határozott, hogy tovább egyszerűsíti az európai szemesztert. Ennek keretében jobban kell integrálni az euróövezeti és a tagállami dimenziókat, több figyelmet kell szentelni a foglalkoztatási és a szociális teljesítmény kérdésének, összehasonlító teljesítményértékelés és a bevált módszerek meghonosítása révén elő kell mozdítani a konvergenciát, és támogatni kell a reformokat az európai strukturális és beruházási alapok forrásaiból és technikai segítségnyújtás révén.


      
     jpeg - 2 MB [2 MB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) Gaeilge (ga) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)

 

Az oldal tetejére