Navigációs útvonal

AA+A++Nyomtatható változatNyomtatható változatHonlaptérképHonlaptérképRSSRSS

Highlights

Az Európa 2020 stratégiáról dióhéjban

Az Európa 2020 az Európai Unió 10 évre szóló növekedési stratégiája. Célja nem csupán az, hogy segítségével leküzdjük a válságot, amely számos uniós gazdaságot továbbra is kedvezőtlenül érint.

További információk

Kinek mi a feladata?

Az Európa 2020 az európai uniós intézmények, a tagállamok és a szociális partnerek közös stratégiája. Uniós szinten mindegyik intézménynek meg kell tennie a magáét annak érdekében,...

További információk

A megvalósítás útja: az európai szemeszter

Az európai szemeszter azzal indul, hogy a Bizottság elfogadja az éves növekedési jelentést. Erre rendszerint az év vége felé kerül sor. Az éves növekedési jelentésben a Bizottság meghatározza, hogy a következő évben mely célok jelentenek prioritást az EU számára a növekedésösztönzés és a munkahelyteremtés terén.

További információk

Az Európa 2020 stratégia végrehajtása az egyes országokban

FusionMaps.

Europa 2020

Az Európa 2020 a következő évtizedre szóló európai uniós növekedési stratégia.
Célunk, hogy változó világunkban az EU gazdasága intelligens, fenntartható és inkluzív legyen. E három, egymást kölcsönösen erősítő prioritás azt hivatott elősegíteni, hogy az Unióban és a tagállamokban magas legyen a foglalkoztatottság és a termelékenység, és erősödjön a társadalmi kohézió.

Az EU öt nagyszabású célt tűzött ki maga elé a foglalkoztatás, az innováció, az oktatás, a társadalmi befogadás és az éghajlat/energiapolitika területén, melyeket 2020-ig kíván megvalósítani. Mindegyik tagállam saját nemzeti célokat fogadott el az említett területeken. A stratégia megvalósítását konkrét uniós és tagállami intézkedések segítik.

Testo integrale della strategia

Hírek

  • 17/05/2016

  • 17/05/2016

  • 09/03/2016

More