AA+A++Tulostettava versioSivustokarttaRSSRSS

Eurooppa 2020 pähkinänkuoressa

Eurooppa 2020 on EU:n kymmenvuotinen kasvu- ja työllisyysstrategia. Se käynnistettiin vuonna 2010 vastatoimena talouskriisille, josta monet EU-maat ovat nyt jo toipumassakin. Strategialla on kuitenkin myös laajempia tavoitteita. Sillä pyritään korjaamaan kasvumallimme puutteet ja luomaan otolliset olosuhteet älykkäälle, kestävälle ja osallistavalle talouskasvulle.

Strategiassa on vahvistettu viisi vuoteen 2020 ulottuvaa yleistavoitetta, joiden aloja ovat työllisyys, tutkimus ja kehitys, ilmastonmuutos/energia, koulutus sekä syrjäytymisen ehkäisy ja köyhyyden vähentäminen.

Tavoitteiden saavuttamisen tueksi on perustettu myös seitsemän lippulaivahanketta, joiden puitteissa EU ja sen jäsenmaat voivat koordinoida toimiaan strategian keskeisillä toiminta-alueilla. Lippulaivahankkeiden teemoina ovat innovointi, digitaalitalous, työllisyys, nuoriso, teollisuuspolitiikka, köyhyys ja resurssitehokkuus.

Muita Eurooppa 2020 ‑strategiaa tukevia välineitä ovat EU:n sisämarkkinat, budjetti ja ulkopolitiikka.

Strategian täytäntöönpano ja seuranta tapahtuu EU-ohjausjakson puitteissa. Tämä vuotuinen menettely tarjoaa tilaisuuden EU-maiden finanssi- ja talouspolitiikan koordinointiin.

Komissio julkaisi maaliskuussa 2014 tiedonannon Eurooppa 2020 -strategian täytäntöönpanosta. Toukokuussa 2014 käynnistettiin julkinen kuuleminen strategian puolivälin tarkistuksesta. Kuuleminen on avoinna 31.10.2014 asti, ja siihen voi osallistua tästä.

 

Tiedonanto: Eurooppa 2020 ‑strategian arviointi pdf - 129 KB [129 KB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) svenska (sv)

Liitteet pdf - 889 KB [889 KB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) svenska (sv)

Taustamuistio English


Katso myös:

 

Sivun alkuun