Title of the document in the language of the document - European Commission

Navigation path

Additional tools

  • Print version
  • Decrease text
  • Increase textPanasz benyújtása


Mindenkinek jogában áll, hogy panaszt nyújtson be az Európai Bizottsághoz olyan tagállami (törvényi, rendeleti vagy közigazgatási) intézkedés vagy gyakorlat kapcsán, melyet ellentétesnek ítél az uniós jogban lefektetett valamely rendelkezéssel vagy elvvel.

A panasz benyújtásához használható a Bizottság által összeállított űrlap is. document rtfбългарскиespañolčeštinadanskDeutschελληνικάEnglisheesti keelfrançaismagyaritalianolietuvių kalbalatviešu valodaMaltiNederlandspolskiportuguêsromânăslovenčinaslovenščinasuomisvenska [< 74 KB]

A panasztevő ezenkívül postai úton vagy e-mailen keresztül is elküldheti bejelentését, de minden esetben törekednie kell arra, hogy üzenete minél több olyan információt tartalmazzon, amely az ügy szempontjából lényeges. A panasztevőnek azonban ügyelnie kell arra, hogy bejelentésében személyes adatot fölöslegesen ne adjon meg.

A postai utat választók a következő címen nyújthatják be panaszukat:

European Commission
(for the attention of the Secretary-General)
B-1049 Brussels
BELGIUM

A panaszok benyújthatók a Bizottság tagállami képviseleteinél is.

A Bizottság csak azokat a panaszokat fogadja el, amelyek arról számolnak be, hogy egy tagállami intézkedés sérti az európai uniós jog valamely rendelkezését.