Title of the document in the language of the document - European Commission

Navigation path

Additional tools

  • Print version
  • Decrease text
  • Increase textA hatékonyabb ellenőrzésért


Az eredmények Európája – A közösségi jog alkalmazása (COM(2007) 502 végleges)

A Bizottság közleménye:
pdfбългарскиespañolčeštinadanskDeutscheesti keelελληικάEnglishfrançaisitalianolatviešu valodalietuvių kalbamagyarMaltiNederlandspolskiportuguêsromânăslovenčinaslovenščinasuomisvenska

EU Pilot

Az „EU Pilot” projekt 2008 áprilisa óta működik azzal a céllal, hogy az uniós jog alkalmazásából adódóan – különösen a polgárok és a vállalkozások által – felvetett, egy adott tagállamban meglévő ténybeli vagy jogi helyzet megerősítését igénylő kérdésekre és problémákra gyorsabb és teljesebb válaszokkal, illetve megoldásokkal szolgáljon.

Azzal a céllal dolgozták ki, hogy javítsa a bizottsági szolgálatok és a tagállamok hatóságai közötti, korai szakaszban, az EUMSZ 258. cikke szerinti kötelezettségszegési eljárás megindítása előtt zajló kommunikációt és problémamegoldást az uniós jog pontos alkalmazásával, illetve a nemzeti jog uniós jognak való megfelelésével kapcsolatos kérdésekben. Bármilyen kérdésben is kerülne sor a kötelezettségszegési eljárás igénybevételére, a Bizottság az EUMSZ 258. cikke szerinti kötelezettségszegési eljárás megindítása előtt főszabályként az EU Pilotot alkalmazza.


Az EU Pilot keretében a Bizottság felelős szolgálata megvizsgálja az Ön kérdését vagy panaszát, és továbbítja azt az érintett tagállam hatóságának a bizottsági szolgálatok által megfogalmazott további kérdésekkel vagy jelzésekkel együtt. Önt írásban tájékoztatják arról, hogy levelezésének feldolgozásakor ezt a módszert alkalmazzák. A válaszadáshoz 20 hetes általános határidőt állapítottak meg (10 hét áll rendelkezésre a tagállamok hatóságai és 10 hét a Bizottság szolgálatai számára). A Bizottság szolgálata tájékoztatja Önt értékeléséről.

Tiszteletben tartják a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályokat – a nemzeti hatóságokkal való kapcsolattartás során kizárólag abban az esetben fedjük fel a az Ön személyazonosságát, ha erre kifejezetten felhatalmaz minket. Egyedi ügyek hatékony kezelése szükségessé teheti az adott ügyre vonatkozó tények megosztását. Ilyen esetekben Ön tájékoztatást fog kapni.

Az alábbiakban található az Európai Bizottságnak az EU Pilot projektről készült legutóbbi értékelése (amelyet 2011. december 21-én fogadtak el):
българскиespañolčeštinadanskDeutscheesti keelελληνικάEnglishfrançaisitalianolatviešu valodalietuvių kalbamagyarMaltiNederlandspolskiportuguêsromânăslovenčinaslovenščinasuomisvenska
Melléklet:
English

Az alábbiakban található az EU Pilot projektről a működésének első évében készült értékelés:
Az Európai Bizottság jelentése.
pdfбългарскиčeštinadanskDeutscheesti keelελληικάEnglishespañolfrançaisitalianolatviešu valodalietuvių kalbamagyarMaltiNederlandspolskiportuguêsromânăslovenčinaslovenščinasuomisvenska