Navigation path

Pe marginea prăpastiei

Care este activitatea FSE?

Fondul Social European sprijină locurile de muncă în întreaga Uniune, inclusiv crearea de locuri de muncă noi şi îmbunătăţirea celor existente, prin finanţarea a mii de proiecte care sprijină milioane de cetăţeni europeni. Domeniul de aplicare este cuprinzător: de la consilierea şomerilor pe termen lung şi sprijinirea persoanelor care au abandonat şcoala de timpuriu pentru a-şi găsi un prim loc de muncă până la formarea de competenţe noi, construirea unor sisteme educaţionale mai bune şi sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi pentru a-şi găsi un loc de muncă potrivit. FSE vă ajută să vă găsiţi locul de muncă dorit şi să obţineţi pregătirea de care avaţi nevoie pentru un viitor mai bun.

Citiţi despre ajutorul pe care Fondul Social European îl oferă unor oameni ca dumneavoastră pentru a obţine nu doar un loc de muncă, ci un loc de muncă mai bun.Aflaţi, de asemenea, care este persoana de contact din ţara dumneavoastră, pentru a putea beneficia de sprijinul FSE.

Vă caracterizează mobilitatea? Doriţi să lucraţi într-o altă ţară din UE? Atunci completaţi-vă CV-ul european Europass şi descoperiţi locuri de muncă şi posibilităţi de formare în întreaga Europă.

De asemenea, puteţi găsi şi pe Facebook informaţii despre ajutorul pe care vi-l poate oferi Europa.

Aveţi în vedere un proiect de susţinere a ocupării forţei de muncă sau a incluziunii sociale? Iată care sunt punctele de contact din ţara dumneavoastră pentru sprijinul oferit de FSE.

Organizaţiile publice şi private care utilizează finanţarea acordată de FSE pentru susţinerea locurilor de muncă şi a incluziunii sociale se numesc „beneficiari”. Printre aceştia se numără serviciile publice de ocupare a forţei de muncă, organizaţiile de caritate care lucrează cu persoanele cu dizabilităţi, companiile aflate în căutarea unor competenţe noi şi numeroase alte entităţi.

Dacă organizaţia dumneavoastră doreşte să deruleze un proiect de susţinere a ocupării forţei de muncă sau a incluziunii sociale, contactaţi autoritatea naţională de management a FSE, pentru a discuta ideile dumneavoastră. Puteţi găsi datele de contact ale acesteia selectând ţara dumneavoastră din lista verticală din partea din dreapta.

FSE finanţează în întreaga Uniune zeci de mii de proiecte care influenţează cu adevărat vieţile a milioane de persoane – fiecare cu propria sa poveste. Puteţi citi aici o parte dintre acestea.

Lar paginile noastre de presă scrisă şi audiovizuală conţin o mulţime de informaţii generale utile pentru dumneavoastră, inclusiv comunicate de presă în format video, interviuri şi fotografii pe care le puteţi difuza.

Informaţii suplimentare în

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial
Dezvoltarea Resurselor Umane
Str. Scărlătescu nr. 17-19,
sector 1, cod 011158, Bucureşti
Telefon: (+40) 21 315 02 01; (+40) 21 315 02 14; (+40) 21 315 02 30
Fax: (+40) 21 315 02 06; (+40) 21 315 02 05
E-mail: posdru@fseromania.ro
www.fseromania.ro

Autoritatea de Management pentru Programul Operational
Dezvoltarea Capacitatii Administrative
Piata Revolutiei nr.1A,
sector 1, Bucuresti
Tel: (+40) 21 314 39 29
Fax: (+40) 21 310 40 61
E-mail: amdca@mai.gov.ro
http://www.fonduriadministratie.ro

Social Europe on Facebook