Navigation path

Op de rand...

Wat doet het ESF?

Het Europees Sociaal Fonds zorgt voor banen, nieuwe banen en betere banen door vele duizenden projecten te financieren waarbij miljoenen burgers in de EU worden geholpen. Het toepassingsgebied is hierbij heel ruim: langdurig werklozen begeleiden, vroegtijdige schoolverlaters een eerste baan helpen vinden, werknemers nieuwe vaardigheden aanleren, betere onderwijsstelsels uitbouwen, mensen met een handicap geschikt werk helpen vinden, .... Het ESF helpt u de baan te vinden die u wilt, en zorgt voor de opleidingen die u nodig hebt voor een betere toekomst.

Lees hier hoe het Europees Sociaal Fonds mensen zoals u helpt een (betere) baan te vinden. U vindt hier ook de instanties waarmee u in uw land contact kunt opnemen om een beroep te doen op het ESF.

Bent u mobiel? Wilt u in een ander land van de EU werken? Probeer dan het Europass CV en ga op zoek naar banen en opleidingsmogelijkheden in heel Europa.

Om meer te weten komen over wat Europa voor u kan doen, kunt u ook terecht op Facebook.

Werkt u aan een project ter ondersteuning van tewerkstelling of sociale insluiting? Kijk dan met wie u contact opneemt in uw land voor ESF-ondersteuning.

De particuliere en overheidsorganisaties die gebruik maken van ESF-financiering om banen en sociale insluiting te ondersteunen, worden ‘begunstigden’ genoemd. Het zijn werkgelegenheidsdiensten van de overheid; liefdadigheidsorganisaties die werken met mensen met een handicap; ondernemingen die op zoek zijn naar nieuwe vaardigheden, en nog vele anderen.

Als u met uw organisatie een project wilt organiseren om tewerkstelling of sociale insluiting te ondersteunen, neem dan contact op met de nationale beheersautoriteit van het ESF om uw ideeën te bespreken. U vindt hun contactgegevens door uw land te selecteren in de vervolgkeuzelijst rechts.

Het ESF financiert in de hele Unie tienduizenden projecten die echt een verschil maken in het leven van miljoenen burgers, die elk een eigen levensverhaal hebben. U kunt hier meer lezen over een aantal van de gefinancierde projecten.

Onze pagina’s in de rubriek Pers en media bevatten voorts een schat aan achtergrondinformatie, waaronder VNR’s die klaar zijn voor uitzending, alsook interviews en foto’s.

Nadere informatie in

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Agentschap SZW
Wilhelmina van Pruisenweg 52
NL-2595 AN Den Haag
Tel. (31-70) 315 20 00
Fax: (31-70) 315 21 00
http://www.agentschapszw.nl

Social Europe on Facebook