Navigation path

ЕСФ в новините

Лятна операция за подобряване на уменията

26/06/2013

Студент по медицина
© Istockphoto/ mediaphotos

С помощта на ЕСФ студентите по медицина в България имат възможност да участват в летни стажове, за да натрупат опит на пазара на труда

България дава шанс на 490 студенти по медицина да натрупат практически опит в болници и медицински практики това лято, като участват в платени стажове под ръководството на академични наставници, които са с времетраене 240 часа. Целта е да бъде дадена възможност на студентите да придобият ценен опит, като същевременно им се окаже помощ при професионалната им ориентация в съответствие с потребностите на пазара на труда.

Проектът „Студентски практики“, който се изпълнява с подкрепата на ЕСФ, обхваща всички образователни сфери; в конкретния случай, той се фокусира върху сфери като медицина, фармация, дентална медицина и обществено здраве. Всеки от менторите от страна на фирмите-домакини и медицинските институции ще може да сформира група от максимум 15 студента едновременно, като ще бъдат осигурени и академични наставници. Всички 51 висши учебни заведения в България участват в проекта, като целта е да се предложат подходящи стажове на над 60 000 студенти във всички академични области до края на 2014 г.