Navigation path

Parteneriate pentru progres

FSE sprijină o varietate amplă de organizații active în domeniul ocupării forței de muncă, pentru a le ajuta să contribuie la politicile din acest domeniu și la reformarea modalității de creare și de implementare a acestora.

Pe lângă susținerea eficienței și a eficacitățiiserviciilor publice, FSE ajută numeroase alte organizații să își constituie capacitățile și competențele necesare pentru a contribui la creșterea ocupării forței de muncă. Printre acestea se numără instituțiile din domeniul educației, organizațiile sindicale, ONG-urile care desfășoară activități privind ocuparea forței de muncă, incluziunea socială și grupurile vulnerabile, precum și organizațiile patronale. Este vital ca acești actori ai societății civile să posede competențe ridicate de management și de elaborare a politicilor dacă se dorește ca aceștia să lucreze în parteneriat la nivel național, regional și local pentru a reforma sistemele de ocupare a forței de muncă și a implementa politici.

Istockphoto/14377944

FSE susține crearea de rețele între acești parteneri sociali, pentru a realiza punți și canale de comunicare în vederea maximizării contribuțiilor lor la programele FSE. Se știe, din experiență, că problemele complexe care apar în procesul de concepere și de implementare a activităților FSE se rezolvă cel mai bine când toate aceste organizații colaborează pentru a se completa și susține reciproc – construind viziuni comune și contribuind la realizarea unor programe și proiecte mai reușite.