Navigation path

Projekti

Osnaživanje organizacija civilnog društva u Hrvatskoj

27/11/2014

Sajam OCD-a
© EKO-Zadar

Trideset tri organizacije civilnog društva (OCD-ova) koje promiču zapošljavanje, rast i razvoj ljudskih potencijala u Zadarskoj županiji, Hrvatska, primaju potporu za povećanje kapaciteta iz inicijative u sklopu ESF-a. Usto, cilj je projekta B.hive pomoći tim organizacijama potaknuti volontiranje kao način povećanja dugoročne zapošljivosti ljudi.

U okviru projekta osnovano je Udruženje OCD-ova koje svojim organizacijama članicama pruža niz usluga, uključujući računovodstvo, web dizajn, odnosi s javnošću i pisanje projektnih prijedloga.

Projekt B.hive ujedno omogućava osposobljavanje za 60 zaposlenika OCD-ova u područjima poput poznavanja rada na računalu, menadžmenta volontera i prezentacijskih vještina.

Cilj je projekta promicanje koristi volontiranja diseminacijom informacija o njegovoj vrijednosti i pojedincima i OCD-ovima. Organiziraju se radionice u sklopu raznih otvorenih dana kako bi ljudi vidjeli što im volontiranje pruža i kako ono može pomoći hrvatskom civilnom društvu.

Projekt B.hive također razvija web portal „Volunteer Exchange” (Razmjena volontera) koji će volonterima i OCD-ovima omogućiti da se upoznaju, razmjenjuju informacije i udruže snage na projektima.

 

Project name: B.hive: Ujedinjene organizacije civilnog društva za razvoj ljudskih potencijala
Area of activity: Učinkovitije institucije
Project duration: listopad 2013. – lipanj 2015.
ESF contribution: 175 968 EUR
Total budget: 187 358 EUR
Participants: 33 OCD-ova i 60 njihovih članova
Country: Hrvatska
Organisation: EKO-Zadar
Contact details: Taida Garibović
tajci69@gmail.com
+385 98 449 371