Navigation path

Kako sudjelovati

Europski socijalni fond (ESF) financira brojne projekte kojima se žele poboljšati mogućnosti zapošljavanja i osigurati bolja radna mjesta. Organizacije i pojedinci koji su zainteresirani za sudjelovanje mogu saznati dodatne informacije putem poveznica navedenih u nastavku:

Kome se obratiti

Financiranje novčanim sredstvima iz ESF-a dostupno je u zemljama članicama i njihovim regijama. Financiranje projekata ESF-a ne dolazi izravno iz Bruxellesa.

  • Organizacije zainteresirane za dobivanje novčanih sredstava iz ESF-a za financiranje projekta trebaju se obratiti upravljačkom tijelu ESF-a u svojoj zemlji ili regiji. Kako biste pronašli adresu nadležnog tijela ESF-a, molimo Vas posjetite „ESF u Vašoj zemlji”.
  • Pojedinci zainteresirani za sudjelovanje u projektima koji se financiraju iz ESF-a mogu pronaći odgovarajuću adresu pod odjeljkom „ESF u Vašoj zemlji”. Dobar izvor informacija o mogućnostima koje pruža ESF predstavljaju nacionalne i regionalne mrežne stranice ESF-a te lokalni zavodi za zapošljavanje.

Tko je tko

Nositelji projekata koji se financiraju iz ESF-a su brojne organizacije koje se nazivaju korisnicima, a obuhvaćaju i javne uprave, udruženja radnika i poslodavaca, nevladine organizacije, dobrotvorne ustanove i tvrtke.

Pojedinci koji sudjeluju u projektima koji se financiraju iz ESF-a nazivaju se sudionicima, a među njima su obuhvaćeni stariji radnici u postupku stjecanja novih vještina, mladi posloprimci koji upravo dobivaju posao ili osobe u potrazi za savjetovanjem kako pokrenuti vlastitu djelatnost.