chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

En digital mötesplats för vuxenutbildare i Europa

 
 

Hem

Nytt innehåll

Syftet med regeringens etableringspaket är att nyanlända snabbare ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden. Resultaten i etableringsuppdraget har förbättrats, men för att fler nyanlända ska komma i arbete krävs en mer effektiv användning av tiden i etablering och för att komma i arbete behövs utbildning. Nu har regeringen infört en utbildningsplikt för nyanlända.   

Läs mer på Regeringskansliets webbplats:

Regeringens etableringspaket

Utvecklingsstörda lär sig bäst genom att göra. Lyhty ry:s workshoppar erbjuder utvecklingsstörda mångsidiga arbets- och inlärningsmiljöer, där det alltid erbjuds stöd. Med hjälp av Ura-avain-modellen söker man arbetstillfällen på företag där det lätt händer att små uppgifter förblir ogjorda.
26 juni 2017
by Anna Väre
(fi)

Kontaktseminariet “Making Adult Education More Visible in Erasmus+” (”Synliggör vuxenutbildning för Erasmus+”), som ägde rum mellan 31 maj och 2 juni 2017 i Zagreb Kroatien, hade ett övergripande syfte att dra uppmärksamhet till vuxenutbildning och dess utmaningar i Europa. Vuxenutbildning kan kallas ”Cinderella” av utbildningsystem i Europa. Även inom ERASMUS+ program har vuxenutbildning lite mindre budget jämfört t-ex. den som högskoleutbildning har trots att vuxenutbildningen spelar en omvärderad roll i samhället.

24 juni 2017
by Irina Sadakova
(sv)
Den finska föreningen Hakunilan kansainvälinen yhdistys i finska Håkansböle (Hakunila) deltar i ett mångkulturellt Nordplus-projekt som syftar till att främja integrationen av människor med utländsk bakgrund och öka förståelsen mellan invandrare och den inhemska befolkningen. Inom projektet arbetar man med workshoppar där man använder verktyg som konst, musik, samtal och gemensamma reaktiva aktiviteter.
22 juni 2017
by Anna Väre
(fi)

I ett nötskal

30 år med Erasmus+

Populära diskussioner

08 juni 2017
by:EPALE Moderator
(en)
135 Kommentarer
05 juni 2017
by:Monika Dawid-Sawicka
(pl)
4 Kommentarer
19 juni 2017
by:Anna Sarnacka-Smith
(pl)
3 Kommentarer
15 juni 2017
by:Anna Sarnacka-Smith
(pl)
3 Kommentarer
21 juni 2017
by:Beata Ciężka
(pl)
3 Kommentarer