EPALE
Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

Home page

Home page

Bine ați venit la EPALE!

EPALE este noua comunitate multilingvă de profesioniști ca dumneavoastră în domeniul educației adulților! Este aici ca să vă ajute să conlucrați pentru a îmbunătăți calitatea educației adulților în Europa și activitățile aferente, pentru a crea un sector paneuropean solid de educație a adulților și pentru a vă permite dumneavoastră, ca profesioniști și factori multiplicatori în domeniul educației adulților, să vă adresați tuturor adulților.

Prin urmare, dacă sunteți implicat în educația adulților ca profesionist sau voluntar, ca factor de decizie politică sau cadru universitar, atunci EPALE este construit pentru dumneavoastră! 

Mai multe

EPALE - Platforma electronică pentru
educația adulților în Europa

EPALE este o comunitate multilingvă cu participare deschisă, finanțată de Comisia Europeană, reprezentând o evoluție de dată recentă în cadrul unui angajament continuu pentru îmbunătățirea calității activităților de educație a adulților în Europa. Puteți afla mai multe despre politica UE privind educația adulților aici.

Acest site este special conceput pentru a fi de interes pentru profesori, formatori, cercetători, cadre universitare, factori de decizie politică și oricine are un rol profesionist în educația adulților din întreaga Europă.

În următoarele câteva săptămâni, site-ul va conține o mulțime de instrumente extrem de utile, inclusiv un calendar al evenimentelor și un spațiu pentru căutarea de parteneri. În fapt, ne dorim ca EPALE să conțină tot ceea ce trebuie să știți despre educația adulților în întreaga Europă într-un singur loc!

Pe măsură ce site-ul se va dezvolta, veți putea face schimb de știri, opinii, idei și resurse cu alți parteneri din întreaga Europă.

Întreg conținutul site-ului va fi organizat în jurul a cinci teme majore legate de educația adulților. Puteți afla mai multe despre sugestiile noastre aici.

Ne asumăm angajamentul de a vă implica pe dumneavoastră, comunitatea de educație a adulților, în întregul proces de dezvoltare a EPALE, pentru ca acesta să răspundă așteptărilor pe care le aveți și să vă ofere ceea ce aveți nevoie din partea unei comunități online la nivel european

Ajutați-ne să modelăm EPALE!

Bine ați venit la EPALE – comunitatea online pentru profesioniștii din domeniul educației adulților în Europa!

Nu ați mai auzit de EPALE până acum? Aceasta deoarece este o inițiativă nouă în domeniul educației adulților, finanțată de Comisia Europeană. Este parte a unui angajament pe termen lung pentru promovarea unor îmbunătățiri și crearea de relații mai strânse în sectorul educației adulților din întreaga Europă, precum și pentru a oferi fiecărui adult șansa de a avea acces la oportunități de învățare de înaltă calitate. 

De ce am creat EPALE? Educația adulților devine tot mai importantă pentru economia și societatea europeană. Un  studiu internațional recent privind competențele adulților

a arătat că Europa are o situație mai puțin bună comparativ cu mulți dintre concurenții săi. O cincime din adulții din UE au niveluri extrem de scăzute de alfabetizare și competențe numerice, iar un sfert nu dispun de aptitudini pentru a utiliza efectiv tehnologiile digitale.

Dată fiind importanța recunoscută de către UE și statele membre, a fost instituit un obiectiv la nivel european ca, până în 2020, 15 % din adulți să participe la activități de învățare pe tot parcursul vieții – însă majoritatea țărilor sunt încă departe de atingerea obiectivului. Acesta a fost evidențiat în  Agenda europeană pentru educația adulțiloralături de stimularea calității și a sferei de cuprindere a oportunităților de învățare.

Comisia Europeană recunoaște că se pot face mai multe pentru a ajuta profesioniștii din întreaga Europă să conlucreze și să învețe împreună și de aceea dezvoltăm această comunitate multilingvă. Prin înlăturarea barierelor lingvistice, facilităm schimbul deschis de materiale, instrumente, resurse și idei, ajutând la promovarea bunelor practici și, astfel, la creșterea standardelor. 

Abonați-vă la buletinul informativ

Abonați-vă pentru a fi la curent cu dezvoltarea site-ului EPALE prin intermediul buletinului nostru informativ. Am lansat și uncont de Twitter pentru a ajuta la promovarea sondajului. (Pentru moment, vom folosi Twitter, exceptând cazul în care ne spuneți că nu vă place!)

Din partea Echipei centrale de asistență:
(Suntem cei din spatele scenei și menirea noastră este să ne asigurăm că EPALE este de actualitate, relevant și vă oferă ceea ce aveți nevoie. Momentan, suntem în plin proces de creare a noului site EPALE și vă vom aduce în curând o mulțime de facilități extrem de interesante!)