EPALE
Az európai felnőttképzés elektronikus platformja

Home page

Home page

Üdvözli az EPALE!

Az EPALE egy új, többnyelvű közösség a felnőttképzésben részt vevő olyan szakemberek számára, mint amilyen Ön is! Ennek a közösségnek a feladata, hogy segíteni tudjunk egymásnak a felnőttképzés biztosítása során, és javítani tudjuk a minőségét, valamint hogy erős felnőttképzési ágazatot hozzunk létre egész Európában, lehetővé téve a felnőttképzésben részt vevő szakembereknek és multiplikátoroknak, hogy minden felnőttet meg tudjanak szólítani.

Ezért ha szakemberként, önkéntesként, politikai döntéshozóként vagy tudományos területen dolgozó szakemberként felnőttképzésben vesz részt, az EPALE kifejezetten Önnek készült!

Bővebben

EPALE – az európai felnőttképzés
elektronikus platformja 

Az EPALE, az Európai Bizottság által finanszírozott többnyelvű, mindenki számára nyitott közösség az Unió legújabb olyan lépése, amely az európai felnőttképzés minőségét javítani kívánó folyamatos elkötelezettségéből fakad. Az EU felnőttképzésre vonatkozó politikájáról bővebben itt olvashat.

A webhelyet kifejezetten tanárok, trénerek, kutatók, tudományos területeken dolgozó szakemberek, politikai döntéshozók és más olyan személyek számára alakítjuk ki, akik szakmai szerepet játszanak a felnőttképzésben szerte Európában.

Az elkövetkezendő néhány hét során a webhelyre felkerül majd néhány igazán hasznos eszköz, többek között egy eseménynaptár és egy partnerkereső terület. Ami azt illeti, azt szeretnénk, ha az EPALE egy olyan platformmá válna, ahol egy helyen megtalálhat mindent ahhoz, amit szerte Európában a felnőttképzésről tudnia kell!

Ahogy a webhely fejlődik, idővel majd híreket, nézeteket és forrásokat oszthat meg másokkal szerte Európában.

A webhelyen mindent öt fontos felnőttképzési téma köré rendszerezünk. A fő témákra vonatkozó javaslatainkat itt.

Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a felnőttképzésben részt vevő szakmai közösséget mindvégig bevonjuk az EPALE fejlesztésébe, hogy így eleget tudjunk tenni az elvárásaiknak, és meg tudjuk adni mindazt, amit egy egész Európát átfogó online közösség nyújthat.

Segítsen az EPALE kialakításában!

Üdvözli az EPALE – az európai felnőttképzési szakemberek online közössége!

Nem hallott még az EPALE-ról? Ennek az az oka, hogy ez egy teljesen új kezdeményezés a felnőttképzésben, amely az Európai Bizottság támogatásával jön létre. A kezdeményezés része annak a hosszú távú kötelezettségvállalásnak, hogy Európa-szerte jobbá tegyük a felnőttképzési ágazatot, elősegítsük a benne részt vevő szakemberek közötti jobb kapcsolattartást, valamint lehetővé tegyük minden felnőtt számára, hogy kiváló minőségű képzési lehetőségekhez jusson hozzá.

Miért hozzuk tehát létre az EPALE platformot? A felnőttképzés egyre fontosabb Európa gazdasága és társadalma szempontjából. Egy napjainkban készült nemzetközi felmérés a felnőttek készségeiről azt mutatja, hogy Európa nem teljesít olyan jól, mint sokan a versenytársai közül. Európa felnőttjeinek egyötöde nagyon alacsony szinten ír, olvas és számol, továbbá egynegyedük nem rendelkezik a digitális technológiák hatékony használatát lehetővé tevő készségekkel.

Az EU és a tagállamok felismerték a felnőttképzés fontosságát, és célul tűzték ki, hogy 2020-ra a felnőttek 15%-a vegyen részt Európa-szerte az egész életen át tartó tanulásban – de az országok többsége még mindig messze áll ettől a céltól. Ez kitüntetett figyelmet kap a felnőttkori tanulásra vonatkozó európai cselekvési programbanegy olyan hajtóerő mellett, amelynek a szerepe a képzési lehetőségek minőségének és elérhetőségének a javítása.

Az Európai Bizottság felismerte, hogy sokkal több mindent lehet még tenni a szakemberek munkájának és közös fejlődésének elősegítéséhez Európa-szerte, és ezért hozza létre ezt a többnyelvű közösségi forrást. A nyelvi akadályok eltávolításával az anyagok, eszközök, források és ötletek szabad megosztása is gördülékenyebben történhet, elősegítve ezzel a legjobb gyakorlatok terjesztését, és így az általános színvonal javítását.

Iratkozzon fel a hírlevélre

Iratkozzon fel, hogy a hírlevelünkkel naprakészen tudjuk tartani arról, hogy miként fejlesztjük az EPALE webhelyet. Létrehoztunk egy Twitter-fiókot is, hogy azon keresztül is fel tudjuk hívni a felmérésre az emberek figyelmét. (Pillanatnyilag a Twittert fogjuk használni, egészen addig, amíg Önök azt nem mondják, hogy nem szeretik!)

A Központi támogató csapattól
(Mi vagyunk azok, akik a háttérből biztosítják, hogy az EPALE naprakész és releváns legyen, és azt tegye, amire Önöknek szüksége van. Pillanatnyilag keményen dolgozunk az új EPALE webhely kialakításán, és hamarosan sok új izgalmas funkciót is bemutatunk majd!)