chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Az európai felnőttképzés elektronikus platformja

 
 

Címlap

Legfrissebb tartalom

2017-ben már a harmincadik születésnapját ünnepli az Erasmus+ program. Az Erasmus Program egymillió fiatalembernek és oktatási szakembernek segített abban, hogy külföldre utazzanak, ott tanuljanak és szerezzenek tapasztalatokat és gyakorlatot.

Az Európai Felnőttoktatási Szövetség (EAEA) 2017-ben a felnőttoktatás hatását és előnyeit ünnepli a „Tanulás ereje és öröme” kampánnyal, amelynek során felnőttoktatási intézmények által szervezett eseményeket gyűjtenek össze Európa különböző országaiból. A kampány célja, hogy megmutassa, a felnőttoktatás hogyan járul hozzá az állampolgárok életének javításához.

17 január 2017
by Ágnes Cserkúti
(hu)
0 Hozzászólások

Az előremutató együttműködési projektek (FLCP-k) olyan transznacionális együttműködési projektek, melyek célja, hogy olyan új, innovatív szakpolitikai megközelítéseket keressenek, teszteljenek, fejlesszenek vagy értékeljenek, amelyek lehetőséget adnak a széles körű alkalmazásra és a jobb oktatási és szakképzési rendszerek támogatására.

 

A jelen felhívásra benyújtott pályázatoknak az alább felsorolt 5 prioritás egyikére kell irányulniuk:

— az alapvető készségek elsajátítása alacsony képzettségű felnőttek esetében,

5 január 2017
by Ágnes Cserkúti
(hu)
0 Hozzászólások
A szociális farmok strukturált farmművelési programok keretében nyújtanak egészségügyi, közösségi vagy oktatási ellátást a sérülékeny csoportokba tartozók számára. Céljuk az egyén mentális és fizikai jólétének elősegítése a kinti, földeken történő munkavégzés által. Andrew McCoshan az angliai Nineveh Ridge Care Farmon tett látogatást tanulmányi célzattal.
27 december 2016
by Györgyi Bajka
(hu)
0 Hozzászólások

Sikerrel zárultak az Európai Szakképzési Hét magyarországi rendezvényei

A szakképzés európai hetét 2016. december 5-9 között az Európai Bizottság hirdette meg abból a célból, hogy az Európa-szerte megrendezésre kerülő helyi, regionális és nemzeti rendezvények révén vonzóbbá tegye a színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatást és szakképzést.

Dióhéjban

Népszerű vitatémák