chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Az európai felnőttképzés elektronikus platformja

 
 

| Csatlakozzon hozzánk Join us on Facebook Follow us on Twitter Join us on LinkedIn

Címlap

Legfrissebb tartalom

A pénzügyi kultúrával rendelkező emberek képesek megalapozott döntéseket hozni pénzügyeikkel kapcsolatban. Az EPALE nemzeti támogató szolgálatai közösen összegyűjtötték azokat a cikkeket és szakmai anyagokat az EPALE Pénzügyi Kultúra Hete (május 23-27.) alkalmából, amelyek jó szolgálatot tesznek a pénzügyi kultúra oktatásában.

Balogh László, az NGM pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkárának 2016. 04.21-én a Pénzsztár Konferencián tartott előadása a pénzügyi kultúra, a munka világa és a szakképzés összefüggéseiről.

A gazdasági válság Európa szinten rámutatott az emberek gyakorlati pénzügyi ismereteinek, kultúrájának alacsony voltára, amelynek hatására számos kormány, pénzintézet, kutatócsoport kezdett foglalkozni a pénzügyi kultúra vizsgálatával és fejlesztésével.

A Kutatócsoport 2011 óta vizsgálja középiskolások pénzügyi kultúráját, tudását, amelynek célja a problémás, illetvehiányos ismerethalmazok feltárása, amelyek a későbbi célzott pénzügyi fejlesztések alapjait jelentik. Ez a tanulmány a vizsgálat módszertani hátterét, illetve keretrendszerét mutatja be.

Lezárult az első Digitális Témahét, amelyhez 785 iskola 1919 projekttel, 77812 diák és 5165 tanár csatlakozott. Ezzel ez a program volt az eddigi legnagyobb volumenű kezdeményezés a digitális pedagógiában Magyarországon, azaz a digitális kompetencia fejlesztése április első hetében minden eddiginél nagyobb figyelmet kapott.

Oldalak