chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Contenu le plus récent

”Et språk de forstår” er en metode utviklet for lærere uten noe felles språk med sine elever. Den primære målgruppen for undervisningen er nyankomne innvandrere, med liten eller ingen skolebakgrunn, som skal lære å lese for aller første gang.

Sveriges Kommuner och Landsting har skapat en idébank med lokala exempel på arbete med asyl- och flyktingmottagande och integration, på både kort och lång sikt. Syftet med idébanken är att underlätta för erfarenhetsutbyten och utveckling samt att sprida kännedom om de många och framgångsrika verksamheter som Sveriges kommuner, landsting och regioner bedriver. Du kan ange specifika sökord för att hitta bland alla exempel.

Folkbildningsrådet har undersökt vilka det är som inte deltar i folkbildningen i Sverige. Syftet är att fördjupa kunskaperna om de grupper av människor som oftare än andra står utanför studieförbundens verksamheter. De som oftare deltar i folkbildningen är ofta även aktiva i föreningslivet. Även inkomst och utbildningsnivå hör samman med deltagande där lägre inkomst och kortare utbildning i allmänhet även minskar benägenheten att söka sig till ett studieförbund.

”The user at the center”, användaren i centrum, var rubriken för seminariet som nu hölls för andra gången. Timo Halttunen, enhetschef vid Braheacentret vid Åbo universitet, som är mitt uppe i ett nordiskt valideringsforskningsprojekt, har bara goda nyheter att komma med från biennalen.

− Redan det är en framgång att vi kunde hålla seminariet en andra gång. Det första hölls för tre år sedan och nu ser det ut att bli en tredje gång, en triennal.

Pressemelding fra den norske Kunnskapsdepartementet, 22.05.17

 

Det norske arbeidsmarkedet og den norske økonomien er i omstilling. Derfor setter regjeringen ned et utvalg som skal finne ut mer om hva slags kompetanse norsk arbeidsliv vil trenge i fremtiden. Professor Steinar Holden vil lede utvalget.

24 Mai 2017
by Graciela Sbertoli
(en)

En bref

Bienvenue sur le Portail nordique qui contient des informations des cinq pays nordiques.

 Danemark

 Finlande

 Islande

 Norvège

 Suède

Nordic portal