EPALE
ePlatform til voksenundervisning i Europa

Home page

Home page

Velkommen til EPALE

EPALE er det nye flersprogede fællesskab for fagfolk inden for voksenundervisning ligesom dig! Platformen er til for at hjælpe dig med at forbedre kvaliteten og udbuddet af voksenundervisning i Europa, etablere en stærk voksenundervisningssektor i hele Europa og gøre det muligt for dig som voksenunderviser at nå ud til alle voksne.

Hvis du er fagligt involveret i voksenundervisning eller frivillig, politisk beslutningstager eller akademiker, så bliver EPALE skabt for dig!

Mere

EPALE - e-Platformen til
voksenundervisning i Europa

EPALE er et flersprogligt fællesskab med åbent medlemsskab, der finansieres af Europa-Kommissionen, og er et led i den nyeste udvikling i en løbende indsats for at forbedre kvaliteten i udbuddet af voksenundervisning i Europa. Du kan læse mere om EU's politik for voksenundervisning  her.

Websitet er særligt målrettet lærere, uddannere, forskere, akademikere, politiske beslutningstagere og alle andre med en faglig rolle i voksenundervisning i Europa.

Der vil være masser af nyttige værktøjer på websitet i løbet af de næste uger, herunder en kalender med begivenheder og en søgefunktion til at finde samarbejdspartnere. Faktisk vil vi have, at EPALE indeholder alt, du har brug for at vide om voksenundervisning i Europa på ét sted!

Efterhånden som websitet udvikles, vil du kunne udveksle nyheder, idéer og ressourcer med andre i hele Europa.

Alt på websitet bliver tilrettelagt omkring fem vigtige voksenundervisningstemaer. Du kan få mere at vide om vores forslag til nøgletemaerne her.

Vi er engagerede i at involvere dig, voksenundervisningsfællesskabet gennem hele udviklingen af EPALE, så platformen lever op til dine forventninger, og giver dig det, du har brug for fra et online-fællesskab på tværs af Europa.

Hjælp med at udforme EPALE!

Velkommen til EPALE – online-fællesskabet for voksenundervisere i Europa!

Har du ikke hørt om EPALE før? Det er fordi, det er et helt nyt initiativ fra Europa-Kommissionen på området for voksenundervisning. Det er en del af en langvarigt engagement om at tilskynde til forbedringer og bedre netværksdannelse i voksenundervisningssektoren i Europa og tilbyde alle voksne muligheden for adgang til læringsmuligheder af høj kvalitet.   

Hvorfor laver vi EPALE? Voksenundervisning er mere og mere vigtigt for Europas økonomi og samfund. En ny, international undersøgelse om voksenkompetencer viser, at Europa klarer sig dårligere end mange konkurrerende verdensdele. En femtedel af EU's voksne havde meget lave niveauer for læsedygtighed og regnekundskaber, og en fjerdedel mangler færdigheder til at kunne bruge digitale teknologier effektivt.

Fordi EU og medlemsstaterne erkender vigtigheden af dette, er et europæisk mål på 15 % af voksne, der deltager i livslang læring frem mod 2020 blevet fastsat - men de fleste lande er stadig langt bagud. Dette fremhæves i European Agenda for Adult Learning (Den europæiske dagsorden for voksenundervisning)sammen med et ønske om at øge kvaliteten og "outreach" for læringsmuligheder.

Europa-Kommission erkender, at der kan gøres meget mere for at hjælpe fagfolk i Europa med at arbejde og lære sammen, og det er derfor, vi udvikler denne flersproglige fællesskabsressource. Ved at fjerne sproglige barrierer kan en åben udveksling af materialer, værktøjer, ressourcer og idéer flyde bedre og hjælpe med at fremme gode praksisser, hvilket vil bidrage til forbedrede standarder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig, så vi kan holde dig opdateret omkring udviklingen af EPALE-sitet via vores nyhedsbrev. Vi har også lanceret en Twitter-konto til at gøre opmærksom på undersøgelsen. (Vi bruger Twitter indtil videre, medmindre du siger til os, du ikke kan lide det!)

Fra det centrale supportteam
(Det er os bag kulisserne, som sørger for, at EPALE er tidssvarende, relevant og gør, som du ønsker. I øjeblikket har vi travlt med at lave det nye EPALE-website, og vi kommer snart med flere spændende funktioner!)