chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

 
 

Каталог

Най-ново съдържание

На 28.03.2017 г. се проведе първата работна среща по съвместен проект на Министерството на образованието и науката и Cedefop, с участието на представители на МТСП, БСК, НАПОО, Института за пазарна икономика, БАН, Industry Watch Ltd, Global Metrics Ltd и др. партньори, включени в националния координационен съвет за изпълнение на проект „Системи за управление на предвиждането на умения и съответствието с нуждите на пазара на труда в ЕС: Оценка за България”.

Източник: HR.com / T&D Essentials

 

Текучеството на персонал отдавна е проблем за бизнеса, който излиза скъпо. Текучеството е свързано със значителни разходи за компаниите като води не само до загуба на продуктивност, но и изисква време и средства за намирането, назначаването и обучението на на нови служители. За повечето организации този ефект се усеща осезателно най-вече в служителите на изпълнителско ниво и експертите или казано по друг начин тръгва „отдолу – нагоре“.

Хора с какви умения ще се търсят през 2017-та

Каквото и да говорим за образованието, истината е, че съвременните компании не се интересуват толкова от дипломата, колкото от уменията на своите служители. Днес висшето образование представлява само основата, а готовността за постоянно учене, за придобиване на новия умения и знания и адаптивността са ключовите фактори за намирането на добра работа и развиването на успешна кариера.

Накратко

Топ дискусия

21 Март 2017
by:EPALE Moderator
(und)
203 Коментари
14 Март 2017
by:Mahira Mifsud
(en)
6 Коментари
14 Март 2017
by:Gina Ebner
(pl)
4 Коментари
User Default Image
17 Март 2017
by:Michal LUZAK
(pl)
4 Коментари
03 Март 2017
by:Thierry Ardouin
(fr)
4 Коментари