chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

 
 

Каталог

Най-ново съдържание

Вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева утвърди адаптиран учебен план за обучение в курсовете за ограмотяване на лица, навършили 16 години, които не са ученици, по проект „Нов шанс за успех“, който се изпълнява по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (НОИР).

Основна цел на проекта е чрез ограмотяване и формиране на ключови компетентности да бъде улеснен достъпът на неграмотните и слабограмотни хора до общообразователна и професионална подготовка и до реализацията им на пазара на труда.

Публикацията „Образование в Република България 2016” съдържа основни данни от провежданите ежегодни изчерпателни статистически изследвания, характеризиращи дейността на образователните институции в България през периода 2011 - 2015 година.

На 5-ти януари Европейската комисия публикува доклад за оценяване на инвестициите по Европейския социален фонд (ESF) през периода 2007-2013 г., с доклади за всяка държава членка.

Докладът показа, че до края на 2014 г. най-малко 9.4 милиона европейски граждани са намерили работа с подкрепата на Европейския социален фонд. 8.7 милиона са получили квалификация или сертификат. Други положителни резултати, като по-високи нива на уменията, са получили 13.7 милиона участници.

Национален доклад за грамотността на възрастните в България

Накратко

Топ дискусия