Cale de navigare

Shaun, Mielul Sustenabil jocul on-line

Bine ai venit la jocul Mielul Shaun, care ne ajută să învățăm cum să creăm un viitor mai curat, mai sănătos și mai „durabil” pentru orașele și planeta noastră!

În joc, trebuie să contribui la construirea unui nou oraș ecologic pentru animalele fără stăpân din Orașul Mare, monitorizând resursele, hrana, energia, transporturile și problemele legate de natură, astfel încât toată lumea să fie mulțumită.

Construiește-ți propriul oraș în zece zile, cât timp e plecat fermierul! Iar dacă crezi că te preocupă suficient de mult ecologia, participă la misiunile mielului Shaun! Încearcă să rezolvi o problemă fiindu-i ghid lui Shaun și turmei sale și salvează-ți orașul.

 

Despre joc

 

Acest joc, conceput de echipa Sustainable Learning din Regatul Unit și creat de Aardman, este disponibil gratuit și provoacă tinerii să-și construiască propriul oraș durabil prin echilibrarea a cinci teme: alimente, natură, energie, transport și resurse, inspirând în același timp copiii să se gândească la probleme ecologice.

Jocul a fost tradus în prezent în toate limbile UE și a fost dezvoltat în versiuni pentru cele 28 de state membre de către Comisia Europeană, în cadrul promovării unor orașe mai durabile din punct de vedere ecologic și a premiului Capitala Verde a Europei.

Resurse pentru profesori

 

Sustainable Learning a dezvoltat, de asemenea, o serie de resurse de predare în jurul acestui joc, pentru a vă ajuta să învățați cum să jucați Shaun durabil cu clasa dumneavoastră. Disponibile în limba engleză, aceste resurse includ planuri de lecții, carduri ilustrate, probleme specifice de rezolvat și multe altele. Există chiar și un sistem de autentificare, astfel încât o clasă să poată începe jocul la școală, să salveze jocul până în momentul în care a ajuns și apoi să-l reia acasă pe orice dispozitiv.