Sti

Bæredygtige Shaun onlinespil

Velkommen til spillet »F for får«, der skal hjælpe os med at skabe en renere, sundere og mere »bæredygtig« fremtid for vores byer og for planeten!

I spillet skal du hjælpe med at bygge en ny miljøvenlig by for herreløse dyr i den Store By, samtidig med at du sørger for, at de alle sammen er glade ved at holde øje med alt vedrørende ressourcer, mad, energi, transport og naturen.

Prøv at bygge din egen by over de næste ti dage, mens landmanden er væk! Og, hvis du mener, du er tilstrækkelig grøn, så kom, og prøv Frodes missioner! Prøv at løse et problem ved at guide Frode og hans flok, og red din by.

 

Om

 

Spillet er udarbejdet af Sustainable Learning-holdet i Det Forenede Kongerige og er skabt af Aardman. Det er gratis og udfordrer unge mennesker til at bygge deres egen bæredygtige by ved at finde den rette balance mellem: fødevarer, natur, energi, transport og ressourcer, samtidig med at det inspirerer børn til at tænke over miljøforhold.

Spillet er nu blevet oversat til alle EU-sprog, og Europa-Kommissionen har lavet det i 28 medlemsstatsversioner som led i dens kampagne for mere miljømæssigt bæredygtige byer og den europæiske miljøhovedstadspris.

Lærere

 

Sustainable Learning har også udarbejdet en række ressourcer vedrørende spillet til lærere for at hjælpe jer med at lære, hvordan I spiller spillet Bæredygtige Frode med klassen. Ressourcerne er tilgængelige på engelsk og omfatter læseplaner, billedkort, specifikke problemer, der skal løses, med mere. Der er endda et log ind-system, så en klasse kan begynde spillet på skolen, gemme det, der hvor de er nået til, og fortsætte med det hjemme på en hvilken som helst enhed.