Навигационна пътека

Екологичният Шон Онлайн игра

Добре дошли в играта „Овцата Шон“, която ще ни помогне да научим как да създадем по-чисто, по-здравословно, по-„устойчиво“ бъдеще за нашите градове и нашата планета!

В играта трябва да помогнете за построяването на нов екологичен град за бездомните животни на Големия град и да се уверите, че всички те са щастливи, като контролирате ресурсите, храната, енергията, транспорта и природата.

Опитайте се да построите ваш собствен град за десет дни, докато фермерът го няма! И ако мислите, че познавате добре природосъобразните методи, елате и се пробвайте в мисиите на Шон! Опитайте се да разрешите даден проблем, като ръководите Шон и неговото стадо и спасите вашия град.

 

За играта

 

Тази игра, разработена от екипа на Sustainable Learning в Обединеното кралство и реализирана от Aardman, е безплатна и предизвиква младите хора да изградят свой собствен устойчив град, като балансират пет теми: храна, природа, енергия, транспорт и ресурси, и същевременно вдъхновява децата да мислят за теми, свързани с околната среда.

Сега играта е преведена на всичките езици на ЕС и е разработена от Европейската комисия в 28 версии за държавите членки като част от усилията по насърчаване на повече екологически устойчиви градове и Наградата за европейска зелена столица.

Учители

 

От Sustainable Learning също така са разработили няколко обучаващи ресурси за тази игра, които ще ви помогнат да се научите как да играете „Устойчив Шон“ с вашия клас. Тези ресурси са налични на английски език и включват планове на уроци, карти с рисунки, специфични проблеми за решаване и други. Има дори система за регистрация, така че даден клас може да започне да играе в училище, да запази това, което е направил, и след това да продължи вкъщи на произволно устройство.