Cale de navigare

Alte instrumente

  • Versiune imprimabilă
  • Micşorare text
  • Mărire text

Sledujte nás

Facebook

Capitalul natural

Chiar dacă de multe ori uităm acest lucru, depindem de natură pentru a exista. Ea ne oferă principalele elemente constitutive ale societății noastre, solurile sănătoase care ne hrănesc, materiile prime de care avem nevoie pentru clădiri și îmbrăcăminte, apa proaspătă pe care o bem și aerul curat pe care îl respirăm. Toate acestea formează „capitalul natural”.

Merită să îl protejăm. UE a elaborat o legislație menită să conserve acest capital și să garanteze că el rămâne viabil pentru generațiile viitoare. Avem o directivă-cadru privind apa potabilă, o directivă-cadru privind strategia pentru mediul marin, o directivă privind calitatea aerului, care ne garantează că aerul rămâne curat și lipsit de substanțe dăunătoare, precum și directive privind habitatele și păsările, care vizează în mod specific protejarea vieții sălbatice și a spațiului de care are nevoie pentru a supraviețui.

Alte acte legislative acoperă domenii precum combaterea schimbărilor climatice, substanțele chimice, emisiile din industrie și deșeurile. De asemenea, ele contribuie la conservarea și protecția capitalului nostru natural.

În această secțiune găsiți informații despre biodiversitate și despre amenințările cu care se confruntă mările, solurile și pădurile noastre. De asemenea, puteți afla cum acționează Europa pentru a-și proteja capitalul natural prin intermediul programului Natura 2000 și al inițiativei de finanțare LIFE +.