Navigációs útvonal

Mit tesz az EU a környezet védelméért?

Mit tesz az EU a környezet védelméért?

Minden gazdagság forrása a Természet. Természet nélkül nem lenne gazdaság...
Margaret Atwood

 
Ha majd olyan közösségnek tekintjük a Földet, melynek magunk is a tagjai vagyunk, akkor talán szeretettel és tisztelettel fogunk vele bánni… Aldo Leopold

Ha majd olyan közösségnek tekintjük a Földet, melynek magunk is a tagjai vagyunk, akkor talán szeretettel és tisztelettel fogunk vele bánni… Aldo Leopold

Ha majd olyan közösségnek tekintjük a Földet, melynek magunk is a tagjai vagyunk, akkor talán szeretettel és tisztelettel fogunk vele bánni…
Aldo Leopold

 
 

További eszközök

  • Nyomtatható változat
  • Szövegméret csökkentése
  • Szövegméret növelése

Üdvözöljük webhelyünkön!

Oldalainkon áttekintheti a legfontosabb tudnivalókat azzal kapcsolatban, mit tesz az Európai Unió a környezet védelméért és ezen belül a levegő és a vizek tisztaságáért, valamint a fajok és a biológiai sokféleség megőrzéséért.

A webhelyet az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága működteti. A Bizottság 1973-ban hozta létre a főigazgatóságot abból a célból, hogy védelmezze, megóvja és jobb állapotban hagyja örökül a környezetet a jövő nemzedékekre.

Ennek érdekében olyan szakpolitikai és jogalkotási javaslatokat dolgoz ki, melyek a természetes élőhelyek, valamint a levegő- és a vízminőség védelmét, a hulladék megfelelő ártalmatlanítását, a mérgező vegyi anyagokkal kapcsolatos ismeretek gazdagítását és a fenntartható gazdasági termelésre való áttérést szolgálják.

Gondoskodik továbbá arról, hogy a tagállamok helyesen alkalmazzák az európai uniós környezetvédelmi jogszabályokat. Ez azt jelenti, hogy segít a tagországok által elfogadott uniós jogszabályok végrehajtásában, és kivizsgálja a polgároktól és a civilszervezetektől beérkező panaszokat.

Oldalainkon általános áttekintést kívánunk adni a témáról.

Ha részletesebb betekintést szeretne nyerni egyes kérdésekbe, a linkek segítségével látogasson el a Környezetvédelmi Főigazgatóság központi honlapjára.

 

Kövessen minket

Facebook

Fényképek

  • Greenweek 2015
 

Videó