Denna webbplats arkiverades den 02/02/2015
02/02/2015

Sökväg

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Skogsbruksbaserade industrier - trä, papper och tryckeri

De skogsbruksbaserade industrierna omfattar träbearbetningsindustrin Deutsch (de) English (en) français (fr) , pappersmasse- och pappersindustrin Deutsch (de) English (en) français (fr) samt tryckeriindustrin Deutsch (de) English (en) français (fr) . Industriernas huvudråvara är trä eller returpapper och returträ. De omfattar även specialiserade sektorer som korkindustrin.

De skogsbruksbaserade industrierna i EU är konkurrenskraftiga och kan skryta med mycket goda tekniska och kommersiella resultat. Pappersmasse- och pappers-, träbearbetnings- och tryckerisektorerna är världsledande på många områden. Sektorn står dock inför flera utmaningar, bland annat när det gäller tillgången till råvaror Deutsch (de) English (en) français (fr) , klimatförändring Deutsch (de) English (en) français (fr) , innovation Deutsch (de) English (en) English (en) français (fr) , handel och information om skogsbruksbaserade produkter. Småföretagsdimensionen är mycket viktigt för träbearbetnings- och tryckerisektorerna. Många delar av dessa industrier har en mycket viktig roll för att bibehålla hållbar sysselsättning i landsbygdsområden.

I meddelandet om innovativa och hållbara skogsbruksbaserade industrier i EU English (en) föreslår kommissionen viktiga strategiska riktlinjer för att säkerställa ett samlat tillvägagångssätt för att stärka konkurrenskraften i EU:s skogsbruksbaserade industrier, samtidigt som klimatförändringsmål integreras i den industriella strategin.

Kommissionen har inrättat en kommitté för gemenskapspolitik i fråga om skogsbruk och skogsbruksbaserade industrier som ska bistå kommissionen i alla frågor som rör gemenskapspolitik om skogsbruk och skogsbruksbaserade industrier.

Dela med dig: FacebookGoogle+LinkedInTipsa en vän

Normal textstorlekÖka textstorlek med 200 procentSkriv ut denna sida