Ta spletna stran je bila arhivirana (02/02/2015)
02/02/2015

Navigacijska pot

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Industrije, ki temeljijo na gozdarstvu: les, papir, tiskanje

Industrije, ki temeljijo na gozdarstvu, vključujejo industrije za obdelavo lesa Deutsch (de) English (en) français (fr) , celulozno in papirno industrijo Deutsch (de) English (en) français (fr) ter tiskarstvo Deutsch (de) English (en) français (fr) . Surovine, ki jih uporabljajo, so les, papir ali predelani papir in les. Vključujejo tudi specializirane sektorje, kot je pluta.

Industrije EU, ki temeljijo na gozdarstvu, so konkurenčne in dosegajo zelo dobro tehnično in komercialno uspešnost. Celulozni in papirni sektor, sektor obdelave lesa in tiskarstvo so na številnih področjih na vodilnem mestu na svetu. Vendar pa se sektor sooča z mnogimi izzivi, med katerimi so tudi dostop do surovin Deutsch (de) English (en) français (fr) , podnebne spremembe Deutsch (de) English (en) français (fr) , inovacije Deutsch (de) English (en) English (en) français (fr) , trgovina in zagotavljanje informacij o proizvodih, ki temeljijo na gozdarstvu. Razsežnost MSP je izredno pomembna na področju obdelave lesa in tiskarstva. Mnogi deli teh industrij igrajo temeljno vlogo pri ohranjanju trajnostnega zaposlovanja na podeželju.

Komisija v Sporočilu o inovativnih in trajnostnih industrijah, ki temeljijo na gozdarstvu, v EU English (en) predlaga glavne smernice politike, ki zagotavljajo skladen pristop h krepitvi konkurenčnega položaja industrij EU, ki temeljijo na gozdarstvu, ter v industrijsko strategijo vključuje cilje na področju podnebnih sprememb.

Komisija je sestavila tudi Odbor o politiki Skupnosti o gozdarstvu in industrijah, ki temeljijo na gozdarstvu, ki ji pomaga pri vseh zadevah, ki se nanašajo na politiko Skupnosti o gozdarstvu in industrijah, ki temeljijo na gozdarstvu.

Povej naprej: FacebookGoogle+LinkedInpošlji prijatelju

Normalna velikost črkPovečaj črke za 200 odstotkovnatisni stran