Az oldal tartalmát archiváltuk (02/02/2015)
02/02/2015

Navigációs útvonal

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Faalapú iparágak: fa-, papír- és nyomdaipar

A faalapú iparágak közé tartozik a fafeldolgozó ipar Deutsch (de) English (en) français (fr) , a cellulóz- és papíripar Deutsch (de) English (en) français (fr) és a nyomdaipar Deutsch (de) English (en) français (fr) . Ezen iparágak fő nyersanyaga a fa, a papír illetve a visszanyert papír és fa. Ide sorolandók az olyan szakosodott ágazatok is, mint például a parafaipar.

Az EU faalapú iparágai versenyképesek, kiváló műszaki és kereskedelmi teljesítménnyel rendelkeznek. A cellulóz- és papíripar, a fafeldolgozás és a nyomdaipar számos területen a világ élvonalába tartozik. A szektor azonban több kihívással is szembesül, úgy mint a nyersanyagokhoz Deutsch (de) English (en) français (fr) való hozzáférés, az éghajlatváltozás, az innováció, a fatermékek kereskedelme és az ezen termékekkel kapcsolatos tájékoztatás nyújtása. A fafeldolgozás és a nyomdaipar területén a kis- és középvállalkozások rendkívül jelentős szerepet játszanak. A vidéki területeken ezen iparágak számos esetben rendkívül fontos szerepet játszanak a fenntartható foglalkoztatás biztosításában.

Az Európai Unió innovatív és fenntartható faalapú iparágairól szóló közleményében English (en) a Bizottság olyan fő szakpolitikai irányvonalakat terjeszt elő, melyek összehangolt megközelítést biztosítanak az európai faalapú iparágak versenypozíciójának erősítéséhez, ezzel egyidejűleg garantálva az éghajlatváltozással kapcsolatos célkitűzések ipari stratégiába való beépítését.

A Bizottság közösségi erdészeti és faipari politikával foglalkozó bizottságot hozott létre, amely a közösségi erdészeti és faipari politikát érintő valamennyi kérdéssel kapcsolatban segíti a Bizottságot.

Link ajánlása: FacebookGoogle+LinkedInKüldje el az oldalt ismerősének

Normál betűméretLegnagyobb betűméretOldal nyomtatása