Sivusto on arkistoitu (02/02/2015)
02/02/2015

Navigointipolku

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Forest-based industries: Wood, Paper, Printing Metsäteollisuus: Puu, paperi ja painatus

Metsäteollisuus sisältää puunjalostusteollisuuden Deutsch (de) English (en) français (fr) , sellu- ja paperiteollisuuden Deutsch (de) English (en) français (fr) sekä painoteollisuuden Deutsch (de) English (en) français (fr) . Ne käyttävät pääraaka-aineinaan puuta ja paperia tai kierrätettyä puuta ja paperia. Lisäksi niihin lukeutuvat sellaiset erityisalat kuin korkkituotteiden valmistus.

EU:n metsäteollisuus on kilpailukykyinen ja sillä on hyvä tekninen ja kaupallinen suorituskyky. Eurooppalainen sellu- ja paperiteollisuus, puunjalostus sekä painoteollisuus ovat markkinajohtajia monilla alueilla. Alalla on silti monia haasteita, kuten raaka-aineiden Deutsch (de) English (en) français (fr) saanti, ilmastonmuutos Deutsch (de) English (en) français (fr) , innovaatiot Deutsch (de) English (en) English (en) français (fr) , kansainvälinen kauppa sekä metsäteollisuuden tuotteista tiedottaminen. Pk-ulottuvuus on erittäin tärkeä puunjalostukselle ja painoteollisuudelle. Näillä teollisuudenaloilla on tärkeä tehtävä maaseudun kestävän työllisyyden ylläpitämisessä.

Komission tiedonannossa innovatiivisesta ja kestävästä EU:n metsäteollisuudesta English (en) komissio ehdottaa suuria poliittisia suuntaviivoja, joilla varmistetaan johdonmukainen lähestymistapa EU:n metsäteollisuuden kilpailuaseman vahvistamiseen samalla kun ilmastonmuutosta koskevat tavoitteet otetaan osaksi teollisuuden strategiaa.

Komissio on perustanut yhteisön puutalouspolitiikkaa käsittelevän neuvoa-antavan komitean, joka avustaa komissiota metsätalouteen ja metsäteollisuuteen liittyvissä asioissa.

Jaa: FacebookGoogle+LinkedInLähetä sivu

Aseta sivu normaalikokoiselle fontilleKasvata fontin kokoa 200 prosentillaTulosta sivu