Ο δικτυακός τόπος αρχειοθετήθηκε στις 02/02/2015
02/02/2015

Διαδρομή πλοήγησης

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Δασικές βιομηχανίες: ξυλουργική, χαρτοποιία, τυπογραφία

Οι δασικές βιομηχανίες περιλαμβάνουν τις ξυλουργικές βιομηχανίες Deutsch (de) English (en) français (fr) , τις βιομηχανίες χαρτοποιίας Deutsch (de) English (en) français (fr) και τις τυπογραφικές βιομηχανίες Deutsch (de) English (en) français (fr) . Χρησιμοποιούν ως πρώτες ύλες το ξύλο, το χαρτί ή το ανακυκλωμένο χαρτί και το ξύλο. Επίσης, περιλαμβάνουν εξειδικευμένους κλάδους όπως ο φελλός.

Οι ευρωπαϊκές δασικές βιομηχανίες είναι ανταγωνιστικές, επιτυγχάνοντας πολύ καλές τεχνικές και εμπορικές επιδόσεις. Οι κλάδοι της χαρτοποιίας, της ξυλουργικής και της τυπογραφίας είναι παγκόσμιοι ηγέτες σε πολλές περιοχές. Ωστόσο, ο κλάδος αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεις, όπως η πρόσβαση σε πρώτες ύλες Deutsch (de) English (en) français (fr) , η κλιματική αλλαγή Deutsch (de) English (en) français (fr) , η καινοτομία Deutsch (de) English (en) English (en) français (fr) , το εμπόριο και η παροχή πληροφοριών για δασικά προϊόντα. Στον τομέα της ξυλουργικής και της τυπογραφίας, η διάσταση των ΜΜΕ είναι εξαιρετικά σημαντική. Πολλά τμήματα αυτών των βιομηχανιών διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση βιώσιμης απασχόλησης σε αγροτικές περιοχές.

Στην Ανακοίνωση για την καινοτομία και την αειφορία των ευρωπαϊκών δασικών βιομηχανιών English (en) , η Επιτροπή προτείνει κύριες κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής που διασφαλίζουν μια συνεκτική προσέγγιση προς την ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης των ευρωπαϊκών δασικών βιομηχανιών, ενσωματώνοντας στόχους για την κλιματική αλλαγή στη βιομηχανική στρατηγική.

Η Επιτροπή έχει συστήσει μια Επιτροπή για την κοινοτική πολιτική για τις δασικές βιομηχανίες, η οποία υποστηρίζει την Επιτροπή σε σχέση με όλα τα ζητήματα που αφορούν στην κοινοτική πολιτική για τη δασοκομία και τις δασικές βιομηχανίες.

Διαδώστε το: FacebookGoogle+LinkedInΣτείλτε σε ένα φίλο

Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράςΑυξήστε το μέγεθος κατά 200%Εκτύπωση