Acest site a fost arhivat la data de 02/02/2015
02/02/2015

Cale de navigare

This website is no longer being updated.

Please visit the new Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs website.

Jucării

Există, în UE, aproximativ 80 de milioane de copii sub 14 ani şi aproximativ 2000 de companii, care angajează direct peste 100 000 de oameni în sectorul jucăriilor şi jocurilor, majoritatea dintre acestea fiind întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri).

Jucăriile şi jocurile sunt instrumente vitale pentru dezvoltarea copilului. În timp ce producătorii sunt responsabili pentru siguranţa produselor lor, importatorii, organismele notificate English (en) şi autorităţile naţionale au cu toţii un rol de jucat în a se asigura că jucăriile vândute în magazinele din Europa întrunesc cerinţele de siguranţă.

Asigurarea că cerinţele de siguranţă şi standardele ţin pasul cu cele mai noi tendinţe în materia jucăriilor este ceva vital, în special întrucât noile materiale şi procese de producţie se dezvoltă constant.

Piaţa internă de jucării a contribuit pozitiv la dezvoltarea sectorului şi la protecţia consumatorilor, armonizând caracteristicile legate de siguranţa jucăriilor în întreaga UE. Noua Directivă privind siguranţa jucăriilor English (en) întăreşte prevederile legate de aplicare şi cerinţele noi privind siguranţa, asigurându-se că, în continuare, copiii vor beneficia de cel mai înalt nivel de protecţie.

Noua directivă îmbunătăţeşte normele existente privind comercializarea jucăriilor produse sau importate în UE, în scopul de a reduce accidentele legate de jucării şi de a obţine beneficii de sănătate pe termen lung.

Astăzi, cei mai importanţi parteneri comerciali ai Europei rămân SUA, pentru exporturi, şi Orientul Îndepărtat, pentru importuri. Una dintre principalele oportunităţi ale industriei europene de jucării este potenţialul exportului de produse europene de calitate, pe care Comisia îl sprijină ameliorând condiţiile de acces pe piaţă în ţările terţe.

European Toy Safety Campaign

Informaţii importante

  • Guidance to toy safety legislation English (en)
  • Legislation: Toy Safety Directives English (en)
  • Ensuring toy safety for our children English (en)
  • Reference documents Deutsch (de)English (en)français (fr)

Partajează: FacebookGoogle+LinkedInTrimite pagina unui prieten

Setează pagina la dimensiunea normală a litereiMăreşte dimensiunea literei cu 200%Tipăreşte pagina